Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

12 Citroen Ami για το Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

12 Citroen Ami για το Δήμο Αθηναίων

ΝΕΑ

12 Citroen Ami για το Δήμο Αθηναίων

ΝΕΑ

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύθηκε στον τομέα των οχημάτων που διαθέτει για τις υπηρεσίες του με 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα Citroen Ami τα οποία δώρισε ο Όμιλος Συγγελίδη.

Advertisement
Advertisement

Οι ανάγκες του Δήμου Αθηναίων και σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών του είναι δεδομένες. Στην εποχή μας, αυτά πρέπει να είναι σύγχρονα, ασφαλή, να προστατεύουν το περιβάλλον και να συμβάλλουν στη σύγχρονη εικόνα του.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε 12 καινούργια Citroen Ami έπειτα από δωρεά της εταιρείας AIGLON ΑΒΕΕ του Ομίλου Συγγελίδη. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πόλης παρέλαβε ο Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο κ. Δούκας δήλωσε σχετικά: «Στον Δήμο Αθηναίων, εκσυγχρονίζουμε τον δημοτικό στόλο οχημάτων με 12 αυτοκίνητα πόλης, 100% ηλεκτρικά, μηδενικού θορύβου και μηδενικών ρύπων. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γιατί κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και μικροκινητικότητα και είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Advertisement
Advertisement

Τα καινούργια Citroen που εντάσσονται στον στόλο οχημάτων του δήμου θα ενισχύσουν τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και Eνεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας.

Όπως αναφέρθηκε, η απόκτησή τους είναι μέρος του σχεδίου που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων για την προώθηση της μικροκινητικότητας και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του.

Θυμίζουμε ότι το Citroen Ami έχει μήκος 2.410 χλστμ., πλάτος 1.360 χλστμ. και ύψος 1.525 χλστμ. Διαθέτει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 6,3 kWh (5,4 kWh, ωφέλιμη) και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 8 ίππους. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 75 χλμ., κατά τον κύκλο «WMTC» («World Motorcycle Test Cycle»).