Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τι μπορεί να διαλύσει τον V8 κινητήρα μιας BMW M5 (+video)

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τι μπορεί να διαλύσει τον V8 κινητήρα μιας BMW M5 (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τι μπορεί να διαλύσει τον V8 κινητήρα μιας BMW M5 (+video)

ΝΕΑ

Youtubers-μηχανικοί ανακαλύπτουν τι προκάλεσε την καταστροφή ενός κινητήρα V8 μιας παλιάς BMW M5.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η BMW M5 να έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σπορ σεντάν όλων των εποχών, ωστόσο όπως όλες οι όμορφες ιστορίες, έτσι και αυτή έχει τα αρνητικά της.

Πολλοί ιδιοκτήτες παλαιότερων BMW M5 πίστευαν ότι το αυτοκίνητό τους εκτός από πανίσχυρο, είναι και άθραυστο. Αυτό οδηγούσε στις περισσότερες περιπτώσεις σε αμέλεια της συντήρησης των οχημάτων και κατ’επέκταση σε σοβαρές ζημιές.

Το «I Do Cars» στο YouTube κατάφερε να βρει έναν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων με ζημιά, με την κωδική ονομασία S63TU και αποφάσισαν οι μηχανικοί να ανακαλύψουν τι μπορεί να πάει λάθος αν δεν τον συντηρήσει κανείς σωστά. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να λυθεί ο κινητήρας, κάτι πολύ δύσκολο με τα τούρμπο τοποθετημένα στην καρδιά του κινητήρα και οι σωλήνες είναι αμέτρητοι.

Advertisement
Advertisement

Η αφαίρεση των τούρμπο αποκάλυψε μια αργή διαρροή ψυκτικού, αλλά παραδόξως, τα ίδια τα turbo ήταν σε καλή κατάσταση. Η αφαίρεση των καλυμμάτων των βαλβίδων έδειξε εξίσου υγιείς εκκεντροφόρους, με μερικές μόνο μικρές ατέλειες. Η κεφαλή ήταν ανέπαφη και τα τοιχώματα κυλίνδρων άθικτα.

Τα προβλήματα αποκαλύφθηκαν όταν φτάσανε στο κάρτερ. Μεταλλικές νιφάδες επέπλεαν στο λάδι που είχε απομείνει, με μεγαλύτερα κομμάτια να κάθονται στον πάτο. Το μοιραίο πρόβλημα που τελικά προκάλεσε την καταστροφή του κινητήρα ήταν ένα ρουλεμάν του στροφαλοφόρου άξονα που είχε κολλήσει πάνω στον άξονα.

Αυτός ο κινητήρας είχε περίπου 165.000 χιλιόμετρα όταν καταστράφηκε. Καλό είναι λοιπόν, όσοι έχετε μια παλιά BMW M5 να αντικαταστήσετε τα ρουλεμάν στροφάλου για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.