Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο Βαρδινογιάννηδες τρέχουν σε αγώνα ράλι στον Πύργο

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο Βαρδινογιάννηδες τρέχουν σε αγώνα ράλι στον Πύργο

ΝΕΑ

Δύο Βαρδινογιάννηδες τρέχουν σε αγώνα ράλι στον Πύργο

ΝΕΑ

Ανδρέας και Μάξιμος Βαρδινογιάννης θα τρέξουν με Ford Fiesta Rally3 το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος….

Advertisement
Advertisement

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου το Ολυμπιακό Ράλι. Ένας αγώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι χώματος, φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί με ισάριθμες (50) συμμετοχές που αποτελούν και ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι νικητές του εναρκτήριου αγώνα της Θήβας (Ράλι Στερεάς Ελλάδας), Τσολακίδης – Πολυζώης. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2003 και του 2017 επιστρέφει στον αγώνα έπειτα από 16 χρόνια και θα οδηγήσει το Skoda Fabia Rally2 Evo της On Sale Rally Team. Ωστόσο θα έχει να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Παπαδημητρίου , νικητή του Ολυμπιακού Ράλι τις χρονιές, 2009, 2011, 2020 και 2021. Ο επίσης δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος θα τρέξει με συνοδηγό στο Skoda Fabia RS Rally2 τον Χρήστο Κουζιώνη.

Με Skoda Fabia Rally2 Evo θα συμμετάσχουν και οι Φιλιππίδης- Drew, με τον πρωταθλητή Ελλάδος του 2016 να θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2016, χρονιά όπου είχε φύγει νικητής από το Ολυμπιακό ράλι. Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του επάθλου της κατηγορίας WRC Production, ο Ιταλός Max Rendina θα αγωνιστεί στον ελληνικό αγώνα με Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Emanuele Inglesi.

Ο… ιπτάμενος Σωκράτης Τσολακίδης στοχεύει στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη

Η κατηγορία Rally3

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα ο νεοσύστατος θεσμός Rally3 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και καλές συμμετοχές. Οι νικητές του πρώτου αγώνα στην κατηγορία, Καρανικόλας – Κακαβάς θα τρέξουν με Ford Fiesta Rally3, αλλά δεν θα έχουν εύκολο Σαββατοκύριακο λόγω των Κύπριων, Παντελή – Λαός που θα συμμετάσχουν με Renault Clio Rally3 και θα κυνηγήσουν την πρώτιά.

Πολύ δυνατοί αναμένεται να είναι οι Χαλκιάς – Κομνός με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ οι Χατζημάρκος – Τσαούσογλου (Renault Clio Rally3) θα έχουν στόχο τη νίκη. Για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί στις ειδικές διαδρομές του Πύργου ο Γιώργος Αμούτζας με συνοδηγό, τον Ηλία Παναγιωτούνη.

Οι Καρανικόλας και Κακαβάς θα τρέξουν με Ford Fiesta Rally3

“Flandy” και “JJ”

Τα βλέμματα θα πέσουν και σε δύο πολύ ξεχωριστές συμμετοχές με όνομα βαρύ στο χώρο των αγώνων ράλι. Ο “Flandy” (Ανδρέας Βαρδινογιάννης) θα τρέξει με Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Γάλλο Denis Giraudet.

Advertisement

Ο αδερφός του “JJ” (Μάξιμος Βαρδινογιάννης), θα δώσει το παρών, επίσης με Ford Fiesta Rally3 και συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή.

Ο “Flandy” Ανδρέας Βαρδινογιάννης

Στόχος η βελτίωση

Σίγουρα το αποτέλεσμα στην τελική κατάταξη του αγώνα αλλά στα μεταξύ τους αποτελέσματα θα έχουν ενδιαφέρον για τους φίλους των αγώνων.

Advertisement

Να σημειώσουμε ωστόσο πως και οι δύο έχουν ελάχιστους αγώνες στο παλμαρέ τους, συνεχώς μαθαίνουν και στόχος είναι η βελτίωση αγώνα με τον αγώνα. Σίγουρα η παρουσία δύο αθλητών με το όνομα Βαρδινογιάννης θα αποτελέσει πόλο έλξης για το φίλαθλο κόσμο.

O “JJ”, (Μάξιμος Βαρδινογιάννης

Το ωράριο του αγώνα

Η δράση ξεκινάει το Σάββατο 18 Μαΐου με το προαιρετικό shakedown που θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 στη διαδρομή του Λάλα (4,77 χλμ.). Το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 08.00 στην έξοδο του Service Park (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή) και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 17:12 την ίδια ημέρα.

Advertisement

Ο αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 79,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων.