Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυναμική είσοδος της Honda στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυναμική είσοδος της Honda στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Δυναμική είσοδος της Honda στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Honda είναι η μοναδική ιαπωνική εταιρεία που έχει δεσμευτεί να μεταβεί στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Και τώρα κάνει ένα πολύ τολμηρό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

Η Honda φέρεται να διπλασιάζει την επένδυσή της στην εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών, με το ποσό να ανέρχεται πια στα 64+ δισεκατομμύρια δολάρια!

Πρόκειται για ένα ποσό που θα επενδύεται σταδιακά μέχρι το τέλος της παρούσας δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η Honda θα δημιουργήσει δική της παραγωγή μπαταριών και θα παρουσιάσει επτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες προήλθαν από τον CEO της ιαπωνικής μάρκας, Toshihiro Mibe, ο οποίος ενημέρωσε ότι το 2026 θα δούμε τρία νέα μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά. Μάλιστα, πρόκειται να τείνουν προς την κατηγορία των crossover.

Advertisement
Advertisement

Τον Ιανουάριο, στη CES του Λας Βέγκας, η Honda ενημέρωσε πως η πρώτη σειρά ηλεκτρικών της εταιρείας θα ονομάζεται «0». Όμως, οι περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο ζήτημα των EVs ήρθαν τώρα, στην καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση του Mibe.

Ο ισχυρός άνδρας της μάρκας παρουσίασε ένα επιχειρηματικό πλάνο, όπου φαίνεται η μακροπρόθεσμη κερδοφορία των EVs. Μάλιστα, τον αφήνει αδιάφορο το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό η αγορά των ηλεκτρικών έχει πατήσει φρένο και πως ορισμένες εταιρείες κάνουν βήμα πίσω με τα ηλεκτρικά.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Το περιβάλλον γύρω από τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων αλλάζει δραστικά. Πολλοί δυτικοί αναφέρονται στην επιβράδυνση της εξέλιξης των EVs λόγω της στάσιμης κατάστασης. Εμείς επιμένουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι η πιο αποτελεσματική λύση στα προϊόντα κινητικότητας, όπως οι μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα».

Advertisement

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας έχει βάλει στόχο να μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά 20% και συνολικά, να μειώσει το κόστος παραγωγής EVs κατά 35%, μέχρι το 2030.

Για να το πετύχει αυτό, επενδύει 64,28 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που όπως προαναφέρθηκε θα διατεθεί για νέα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, μπαταριών, μηχανημάτων και λογισμικών.

Advertisement

Το ποσό, αν και εντυπωσιακό από μόνο του, είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι ο Mibe δήλωνε πριν δύο χρόνια πως η Honda θα επενδύσει τα μισά από αυτά που λέει τώρα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που το καθαρό της κέρδος το 2023 ήταν 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνω που όλοι κάνουν πίσω στα EVs, η Honda ετοιμάζεται για leap of faith. Και μάλιστα χωρίς ημίμετρα.