Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικίνητη έκδοση για το Lexus RZ

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικίνητη έκδοση για το Lexus RZ

ΝΕΑ

Δικίνητη έκδοση για το Lexus RZ

ΝΕΑ

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο Lexus RZ διατίθεται πλέον και σε δικίνητη εκδοχή για όσους θέλουν ένα προσιτότερο πολυτελές SUV με ικανοποιητική αυτονομία κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στη Lexus, δημιούργησαν το RZ ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους, προσαρμοζόμενοι στη σύγχρονη τάση της Αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον ρυθμό που επιλέγουν να το πράξουν οι Ιάπωνες.

Αρχικά, το πολυτελές SUV παρουσιάστηκε έχοντας δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 313 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 415 Nm. Πλέον, η ιαπωνική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλο να το αποκτήσουν και στη δικίνητη έκδοσή του.

Σε αυτή, υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 266 Nm. To βάρος του δικίνητου Lexus RZ είναι μειωμένο συγκριτικά με αυτό του τετρακίνητου, συνεπώς η αυτονομία του έχει αυξηθεί.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων ανακοίνωσε η Lexus, η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία του φτάνει τα 480 χλμ. (κατά WLPT) με τροχούς 18 ιντσών και τα 419 χλμ. με τροχούς 20 ιντσών.

Συγκριτικά, στην τετρακίνητη έκδοσή του, το RZ έχει μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 440 χλμ. και 395 χλμ., αντίστοιχα (κατά WLTP). Οι μπαταρίες του έχουν την ίδια ενεργειακή χωρητικότητα (71,4 kWh) και είναι ιόντων λιθίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το δικίνητο RZ επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ. σε 8,0 δευτερόλεπτα. Οι παραδόσεις του εμπροστοκίνητου RZ στους ιδιοκτήτες του αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιούνιου, αναλόγως της αγοράς.