Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικηγόροι των 350.000 ευρώ την… ώρα πολεμούν το Μασκ

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικηγόροι των 350.000 ευρώ την… ώρα πολεμούν το Μασκ

ΝΕΑ

Δικηγόροι των 350.000 ευρώ την… ώρα πολεμούν το Μασκ

ΝΕΑ

Η υπόθεση με την αγωγή εναντίον της υπέρογκης αμοιβής του Μασκ έχει οδηγήσει σε απίστευτες απαιτήσεις τα δικηγορικά γραφεία τα οποία ενεπλάκησαν.

Advertisement
Advertisement

Οι νομικές ομάδες που εκπροσωπούν τον μέτοχο της Tesla Richard Tornetta, ο οποίος αμφισβήτησε με επιτυχία το πακέτο αμοιβών του Ίλον Μασκ ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητούν τώρα αμοιβές ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό ανέρχεται στο εκπληκτικό ποσό των 370.000 δολαρίων ανά ώρα για τις υπηρεσίες τους για πέντε χρόνια.

Ο δικηγόρος της Tesla, John Reed, χαρακτήρισε την απαίτηση “αστείο” και πρότεινε οι δικηγόροι να λάβουν μόλις 13,6 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Τα τρία εμπλεκόμενα δικηγορικά γραφεία ισχυρίζονται ότι 37 δικηγόροι, συνεργάτες και βοηθοί δούλεψαν για την υπόθεση έναντι αμοιβής, με αποτέλεσμα να επιστραφούν στους επενδυτές μετοχές που διαφορετικά θα πήγαιναν στο Μασκ.

Ζητούν ως αμοιβή τους 29 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα φέτος, η δικαστής Kathaleen McCormick του Court of Chancery ακύρωσε το πακέτο αποζημίωσης του Μασκ, αλλά οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν για την επαναφορά του τον Ιούνιο.

Advertisement

Αυτή η εκ νέου επικύρωση οδήγησε τους δικηγόρους της Tesla να υποστηρίξουν ότι η αγωγή δεν ωφέλησε τελικά την Tesla ή τους μετόχους της, ακυρώνοντας το αίτημα αμοιβής των δικηγόρων.

Η υπόθεση συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς περισσότεροι από 8.000 μέτοχοι της Tesla υπέβαλαν 1.500 επιστολές και ενστάσεις στο δικαστήριο σχετικά με την προτεινόμενη αμοιβή ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

Η δικαστής McCormick, η οποία θα εξετάσει τις νομικές επιπτώσεις της ψηφοφορίας για την επανεπικύρωση, αναμένεται να χρειαστεί εβδομάδες ή μήνες για να αποφανθεί σχετικά με τις ζητούμενες δικηγορικές αμοιβές.

Η υψηλότερη δικηγορική αμοιβή που έχει επιδικαστεί ποτέ σε δίκη μετόχων στις ΗΠΑ ήταν 688 εκατομμύρια δολάρια στην ομαδική αγωγή της Enron.