Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτή η Ferrari 250 GT California Spider!

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτή η Ferrari 250 GT California Spider!

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτή η Ferrari 250 GT California Spider!

ΝΕΑ

Η σούπερ συλλεκτική Ferrari θα δημοπρατηθεί το Αύγουστο και αναμένεται να γίνει μία από τις πιο ακριβές όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Η έκφραση «σαν το παλιό, καλό κρασί» είναι συνήθως καταχρηστική και υπερβαίνει τα όρια του κλισέ, ποτέ, όμως, όταν συνδέεται με μια κλασική Ferrari. Ακολουθούν, βλέπετε, βίους παράλληλους και ως προς την ποιότητα και κυρίως, ως προς την αξία.

Στα 80 χρόνια της ένδοξης ιστορίας της, η Ferrari έχει κατασκευάσει μερικά από τα πιο γρήγορα, αλλά κυρίως τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν αντικρίσει τα πεινασμένα μάτια των ανθρώπων. Κάποια εξ’ αυτών, είναι και τα πιο ακριβά, όπως έχει πιστοποιηθεί στα κορυφαία μπλοκ δημοπρασιών του πλανήτη, όπου οι τιμές προκαλούν ίλιγγο.

Ειδικά, όταν το αυτοκίνητο που δημοπρατείται, προέρχεται από τις χρυσές δεκαετίες του ’50 και ’60, οι ζάμπλουτοι συλλέκτες επιδίδονται σε απίστευτο ράλι προσφορών. Στις κορυφαίες θέσεις, συναντούμε πάντα κάποια έκδοση της εμβληματικής 250.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ 1952 και 1964, η Ferrari κατασκεύασε τουλάχιστον 21 διαφορετικά μοντέλα 250. Η 250 GT California Spider, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν εκείνη την περίοδο. Διατέθηκε με έναν ισχυρό κινητήρα V12 και ένα εξαιρετικά αριστοκρατικό αμάξωμα που σχεδιάστηκε από τον Pininfarina και κατασκευάστηκε αριστοτεχνικά από τον Scaglietti στη Μόντενα.

Το εκπληκτικό αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες, ήταν η πρώτη 250 GT California Spider (με αριθμό πλαισίου 1795), από τις συνολικά 56, που κατασκευάστηκαν ποτέ, με κοντό μεταξόνιο (SWB) μεταξύ 1960 και 1963.

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1960, βασίστηκε στην πλατφόρμα κοντού μεταξονίου 2.400 χιλιοστών της εταιρείας και συνοδεύτηκε με ορισμένες αναβαθμίσεις απόδοσης, όπως ευρύτερο μετατρόχιο, μειωμένη απόσταση από το έδαφος, ρυθμιζόμενα τηλεσκοπικά αμορτισέρ Koni, τέσσερα – δισκόφρενα τροχού και η πιο πρόσφατη έκδοση του κοντού μπλοκ V12.

Advertisement

Το κομψό, γυαλιστερό χρώμα Grigio, «δένει» αρμονικά με το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό, παρότι το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στη Γενεύη με κόκκινο σαλόνι. Η αλλαγή έγινε στο Μαρανέλο, πριν παραδοθεί στο πρώτο ιδιοκτήτη, τον Βρετανό οδηγό αγώνων, Τζον Γκόρντον Μπένετ.

Έχοντας αλλάζει μόλις πέντε ιδιοκτήτες, στη διάρκεια των 64 ετών ζωή της, η σούπερ συλλεκτική Ferrari, έχει μία ακόμα μοναδικότητα. Χάρη στις νέες κυλινδροκεφαλές και τις μεγαλύτερες βαλβίδες, ο V12 των 3,0 λίτρων, αποδίδει 280 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Advertisement

Η 250 GT California Spider (SWB) θα δημοπρατηθεί στο Μοντερέι, από την RM Sotheby’s, με την εξωφρενική τιμή της να αναμένεται να ξεπεράσει τα 16-18 εκατομμύρια δολάρια της εκτιμώμενης αξίας της! Αυτομάτως, μιλάμε για μία από τις πιο ακριβές Ferrari, όλων των εποχών.