Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν φαντάζεστε τι υλικά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του νέου Skoda Elroq (+video)

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν φαντάζεστε τι υλικά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του νέου Skoda Elroq (+video)

ΝΕΑ

Δεν φαντάζεστε τι υλικά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του νέου Skoda Elroq (+video)

ΝΕΑ

Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει άλλη διάσταση σ’ αυτό που ονομάζουμε βιωσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμα χωρίς καμουφλάζ, αλλά κάθε νέο στοιχείο ΄που λαμβάνουμε για το λανσάρισμά του, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη προσμονή.

Το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq φέρνει μια νέα προοπτική στη βιώσιμη σχεδίαση αυτοκινήτων, με την καινοτόμο χρήση υλικών εσωτερικού χώρου όπως το Recytitan και το Technofil.

Σύμφωνα με τη σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid της μάρκας, το εσωτερικό του Elroq τονίζει την απλότητα, την ευρυχωρία και τις καθαρές γραμμές. Ταυτόχρονα, τα επιλεγμένα υλικά υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Skoda για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του αποτυπώματος CO2 των οχημάτων της: τα καθίσματα και τα υφάσματα ταπετσαρίας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και, για πρώτη φορά, ανακυκλωμένα ρούχα μετά την κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV θα προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά θέματα γνωστά ως Loft, Lodge, Suite και Studio. Το Loft είναι αξιοσημείωτο για το Recytitan, το οποίο είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από 78% ανακυκλωμένο PET. Το μοντέλο θα είναι επίσης το πρώτο Skoda που θα διαθέτει «ανακυκλωμένα ρούχα μετά την κατανάλωση», τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία σε υψηλής ποιότητας νήματα και υφάσματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι το Recytitan θα χρησιμοποιηθεί για τα καλύμματα των καθισμάτων, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό, το υποβραχιόνιο και τα μαξιλάρια γονάτων. Πρόσθεσαν ότι το υλικό παρέχει μια «τέλεια ισορροπία άνεσης, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας».

Όσο για το πώς θα μοιάζει, η Skoda είπε ότι το Loft θα έχει σκούρο γκρι-μπλε ύφασμα καθώς και σκούρες λεπτομέρειες από τεχνητό δέρμα. Θα ενωθούν με ανακλαστική κίτρινη ραφή αντίθεσης.

Advertisement

Το θέμα σχεδιασμού Lodge είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά χρησιμοποιεί ένα υλικό που ονομάζεται Technofil. Αποτελείται από πολυεστέρα καθώς και από ανακυκλωμένα νήματα Econyl, τα οποία είναι κατασκευασμένα από νάιλον που λαμβάνεται από δίχτυα ψαρέματος, υπολείμματα υφάσματος και χαλιά.