Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν… χαμπαριάζουν από δασμούς οι Κινέζοι!

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν… χαμπαριάζουν από δασμούς οι Κινέζοι!

ΝΕΑ

Δεν… χαμπαριάζουν από δασμούς οι Κινέζοι!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Οι κινεζικές μάρκες κατέλαβαν το 11% της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο, καταγράφοντας ρεκόρ, καθώς οι κατασκευαστές αγωνίζονταν να ξεπεράσουν τους αυστηρούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου.

Η SAIC Motor πρωταγωνίστησε, με αιχμή του δόρατος το MG4, σύμφωνα με αναλυτές της Dataforce, η οποία συγκέντρωσε τα στοιχεία. Τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί πριν από τις 5 Ιουλίου, θα μπορούσαν να πωλούνται σε πελάτες χωρίς πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα EV.

Οι κινεζικές μάρκες κατέγραψαν περισσότερα από 23.000 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία σε όλη γηραιά ήπειρο, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, τα περισσότερα από ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce.

Advertisement
Advertisement

Το εάν τα κέρδη μπορούν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα, θα παρακολουθείται στενά τους επόμενους μήνες, καθώς θα επικρατήσουν οι πρόσθετοι δασμοί της ΕΕ. Οι προσωρινές επιβαρύνσεις της ΕΕ υπόκεινται στη SAIC σε πρόσθετη χρέωση 38%, ενώ η BYDπου επίσης σημείωσε σημαντική εμπορική πρόοδο- θα πληρώσει επιπλέον 17%, επί του υπάρχοντος τελωνειακού δασμού 10%.

Ένας άλλος μοχλός της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων τον Ιούνιο, ήταν η εισαγωγή κινήτρων στην Ιταλία, τα οποία βοήθησαν στον διπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικών στη χώρα.

Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για νέα EV εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από εννέα ώρες, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση. Περίπου το 60% αξιοποιήθηκε από ιδιώτες και το υπόλοιπο από εταιρείες.