Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσο καιρό χρειάστηκε η Porsche για αυτή τη βαφή

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δε θα πιστέψετε πόσο καιρό χρειάστηκε η Porsche για αυτή τη βαφή

ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσο καιρό χρειάστηκε η Porsche για αυτή τη βαφή

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε αυτή τη μοναδική Taycan Turbo S, της οποίας η βαφή… μεταλλάσσεται.

Advertisement
Advertisement

Η σύμπραξη μεταξύ των Porsche Asia Pacific και Porsche Exclusive Manufaktur φέρνει στο προσκήνιο ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Ο λόγος για την Celestial Jade, μία κυριολεκτικά μοναδική έκδοση της Taycan Turbo S, που δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος Sonderwunsch της Porsche.

Το σπέσιαλ μοντέλο διαθέτει ειδική βαφή που έχει την ιδιότητα να αλλάζει χρώμα, αναλόγως τη γωνία από την οποία κοιτάς το αυτοκίνητο ή αναλόγως τον φωτισμό.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche αναφέρει ότι οι μεταλλάξεις στο χρώμα αποτελούν μία μίμηση των μεταλλαγών που βλέπουμε σε πολύτιμους λίθους.

Για να πετύχει αυτή την τόσο ιδιαίτερη βαφή, η γερμανική εταιρεία χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο εξέλιξης, ενώ νωρίτερα είχαν χρειαστεί μεγάλες προετοιμασίες.

Για το τελικό αποτέλεσμα, υπήρξε μία σειρά από διαφορετικές φάσεις. Η πιο σημαντική εξ αυτών ήταν οι 80 ώρες ανθρώπινης εργασίας, για να περαστούν οι δύο βαφές Chromaglair με το χέρι.

Advertisement

Πέραν, όμως, της ειδικής βαφής, το Celestial Jade χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο λογότυπο στο οποίο αποτυπώνεται ένα μυθικό πλάσμα, ονόματι LongMa. Σύμφωνα με τον μύθο, είχε κεφάλι δράκου και σώμα αλόγου και αντιπροσωπεύει τη ρώμη, την επιβολή, ενώ λέγεται πως φέρνει καλοτυχία.

Από λεπτομέρειες του αμαξώματος, αρκετών το υλικό έχει αντικατασταθεί από ανθρακονήματα, ενώ στο εσωτερικό η δερμάτινη επένδυση έχει απόχρωση Slate Grey και Englishgreen.

Advertisement

Η Taycan Turbo S Celestial Jade αναμένεται να εμφανιστεί σε διάφορα event στην νοτιοανατολική Ασία, πριν δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό κάποια στιγμή το 2025.

Ο αγοραστής του αυτοκινήτου θα αποκτήσει ένα ηλεκτρικό «θηρίο» με 952 ίππους και 1.110 Nm που με τη χρήση του Launch Control θα ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας αγόγγυστα μέχρι τα 260 χλμ./ ώρα.