Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Corvette ZR1: Το αμερικανικό «τέρας» των 1.079 ίππων!

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Corvette ZR1: Το αμερικανικό «τέρας» των 1.079 ίππων!

ΝΕΑ

Corvette ZR1: Το αμερικανικό «τέρας» των 1.079 ίππων!

ΝΕΑ

Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Vette. Η νέα ZR1 μπαίνει δικαιωματικά στον χώρο των Ferrari και Lamborghini και μάλιστα με καθηλωτικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Chevrolet παρουσίασε την Corvette ZR1, ένα πισωκίνητο hypercar με κινητήρα V8 5,5 λίτρων twin-turbo που αποδίδει 1.079 ίππους και 1.121 Nm ροπής.

Αυτή η νέα ZR1, που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, αναμένεται να επιτύχει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 346 km/h, τοποθετώντας την πάνω από διάσημα supercars όπως η Bugatti Veyron, η Ferrari 296 GTB και η Lamborghini Revuelto.

Ο κινητήρας, με την ονομασία LT7, είναι μια εξελιγμένη έκδοση του LT6 που βρίσκεται στην Corvette Z06.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερους θαλάμους καύσης, νέα χύτευση κεφαλής, βελτιστοποιημένο χρονισμό βαλβίδων και έξυπνες τεχνικές για τη μείωση του turbo lag.

Το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει αναβαθμιστεί για να αντέξει την τεράστια ροπή του κινητήρα, διαθέτοντας γρανάζια με μεγαλύτερο προφίλ και βελτιωμένη λίπανση.

Παρά την ελαφριά κατασκευή της (η κουπέ ζυγίζει 1.665 κιλά και η κάμπριο 1.705 κιλά), η ZR1 διαθέτει ένα κορυφαίο σύστημα πέδησης με κεραμικά φρένα και τεράστιους δίσκους 400 χιλιοστών εμπρός και 390 χιλιοστών πίσω..

Advertisement

Ο σχεδιασμός της ZR1 ενσωματώνει εντυπωσιακά στοιχεία για αμερικανικό μοντέλο, όπως ένα καπό με διαμπερή ροή για βελτιωμένη ψύξη και αυξημένη κάθετη δύναμη, οροφή από ανθρακονήματα και ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά πάνελς.

Το προαιρετικό πακέτο επιδόσεων ZTK ενισχύει τις ικανότητές της στην πίστα με μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R σε τροχούς 20 και 21 ιντσών, ενώ το πακέτο Carbon Aero εστιάζει στην αεροδυναμική σχεδίαση.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η ZR1 διατηρεί τη γνώριμη διάταξη της C8 Corvette με ειδικές πινελιές, όπως τα σήματα ZR1, τις μοναδικές ραφές στα πάνελ των θυρών και τον μετρητή επιτάχυνσης.

Θα είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, σύστημα infotainment 8 ιντσών με ενσωματωμένο Google, μπάκετ καθίσματα και άφθονες επενδύσεις από ανθρακονήματα.

Συνολικά, η Corvette ZR1 του 2025 υπόσχεται να προσφέρει επιδόσεις επιπέδου hypercar σε μία μάλλον προσιτή τιμή, καθώς στην Αμερική δεν αναμένεται να είναι αρκετά πάνω από τις 150.000 δολάρια.

Advertisement