Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BYD: Το νέο της αγροτικό είναι plug-in υβριδικό και τρομάζει!

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BYD: Το νέο της αγροτικό είναι plug-in υβριδικό και τρομάζει!

ΝΕΑ

BYD: Το νέο της αγροτικό είναι plug-in υβριδικό και τρομάζει!

ΝΕΑ

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε στο Μεξικό το Shark που αναμένεται να χτυπήσει στα ίσα τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η BYD δεν έχει πάρει απλά φορά. Έχει μπει για τα καλά στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη. Τελευταία της «επέλαση» φέρεται να είναι η Αμερική και συγκεκριμένα το Μεξικό, όπου πολύ πρόσφατα παρουσίασε το Shark PHEV.

Ως γνωστόν, στις ΗΠΑ και το Μεξικό, τα pickup είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτου. Για αυτό στις ταξινομήσεις, μάρκες όπως η Chevrolet και η Ford κυριαρχούν, με μοντέλα όπως το Silverado και το F-150, αντίστοιχα.

Εκεί ακριβώς χτυπάει τώρα η BYD. Ο κινεζικός κολοσσός παρουσίασε το Shark στο Μεξικό, προκαλώντας πληθώρα εντυπώσεων.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, είναι εμφανές ότι το BYD Shark έχει δανειστεί στοιχεία από το Ford F-150 Lightning. Η γρίλια προεξέχει έντονα, προβάλλοντας το σήμα της μάρκας με μεγάλα γράμματα και συνοδεύεται από κάθετης σχεδίασης προβολείς LED δεξιά και αριστερά.

Δεν λείπουν και τα ποιοτικά πλαστικά για να συμπληρωθεί η μάσκα, ενώ η σχάρα στην οροφή έρχεται στον στάνταρ εξοπλισμό Το πίσω μέρος δανείζεται επίσης στοιχεία από διακεκριμένα αμερικανικά pickup, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν και εκεί κάθετη σχεδίαση.

Ως προς τις διαστάσεις του μεσαίου pickup της BYD, είναι 5,45 μέτρα μήκος, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,92 μέτρα ύψος. Τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν ότι το αμάξωμα είναι για περίπου 81 χιλιοστά μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού. Τέλος, το σύνολο στέκεται σε τροχούς 18 ιντσών.

Advertisement

Σχετικά με το εσωτερικό, εμπεριέχει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουμε ήδη δει στην Ελλάδα στα BYD Seal και Atto 3 και με το παραπάνω. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στις 10,25 ίντσες και η περιστρεφόμενη κατά 90 μοίρες οθόνη πολυμέσων στις 12,8 ίντσες.

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ δεν λείπει η προηγμένη τεχνολογία των φωνητικών εντολών, με το αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται εύκολα ακόμα και τη φυσική ροή του λόγου. Επιπλέον, διατίθεται λειτουργία καραόκε για όσους θέλουν να το… ζήσουν κατά το ταξίδι.

Advertisement

Από άλλα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην εργονομία, το BYD Shark έρχεται με ψηφιακό κλειδί και ασύρματη θέση φόρτισης κινητού ισχύος 50W. Επίσης, το head-up display έχει 12 ιντσών διαγώνιο, ενώ η οθόνη πολυμέσων σε συνδυασμό με τους αισθητήρες παρέχει στον οδηγό θέαση 360 μοιρών.

Τα συστήματα υποβοήθησης είναι τελευταίας τεχνολογίας και έρχονται να προστεθούν στην ήδη απρόσκοπτη εργονομία, ακριβώς όπως στα BYD Seal και Atto 3.

Η BYD δεν μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σχετικά με το υβριδικό σύστημα, αλλά όλα δείχνουν ότι το νέο της pickup θα έχει έναν 1.500άρη turbo με συνολική απόδοση πάνω από 435 ίππους και θα ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Όμως, ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία του Shark θα εξασφαλίζει 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας, βάσει κύκλου NEDC. Η οποία μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί από το 30 στο 80% μέσα σε μόνο 20 λεπτά.

Η BYD υπόσχεται ότι το pickup της αντέχει έως 835 κιλά βάρος και μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2,5 τόνους. Σε αυτές τις δυνατότητες σημαντικός αρωγός είναι η ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση.

Θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν η BYD λανσάρει επίσημα το Shark στο Μεξικό, με την τιμή να είναι λίγο κάτω από τις 50.000 ευρώ, βάσει της παρούσας ισοτιμίας.

Σημαντική υπενθύμιση πως από τον Σεπτέμβρη περιμένουμε και στην Ελλάδα ένα plug-in υβριδικό της BYD, το Seal U DM-i.