Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BYD Dolphin: Πλέον ακόμα πιο φτηνό!

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BYD Dolphin: Πλέον ακόμα πιο φτηνό!

ΝΕΑ

BYD Dolphin: Πλέον ακόμα πιο φτηνό!

ΝΕΑ

Το πιο μικρό μοντέλο της BYD είναι και από τα πιο προσιτά της ελληνικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η νέα, χαμηλότερη τιμή του BYD Dolphin, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, το καθιστά το πιο προσιτό ηλεκτρικό της κατηγορίας του και όχι μόνο, μιας και με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» η τιμή αγοράς της βασικής του έκδοσης μειώνευται από τις αρχικές 26.380 ευρώ στις 19.998 ευρώ.

Μάλιστα, στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος, η τιμή μειώνεται και κατά άλλα 2.000 ευρώ, άρα το Dolphin μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να αποκτηθεί ακόμα και με 17.998 ευρώ.

Το τελικό ποσό αφορά την έκδοση Comfort που είναι εξαιρετικά πλούσια, αφού μεταξύ άλλων έρχεται με μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, οθόνη infotainment 12,8 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τα μεταλλικά χρώματα, οι επιλογές για τον επίδοξο αγοραστή στην έκδοση Comfort είναι έξι: Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, ενώ υπάρχουν και τα πιο ιδιαίτερα Coral Pink και Amethyst Purple.

Το νεανικό και μοντέρνο στιλ του BYD Dolphin συνοδεύεται από μία σειρά από τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά και καινοτομίες.

Αρχικά, εφοδιάζεται με την Blade Battery (αποκλειστική παραγωγή της BYD) η οποία είναι LFP και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 60,4 kWh, εξασφαλίζοντας 427 χιλιόμετρα βάσει μετρήσεων WLTP.

Advertisement

Η συγκεκριμένη μπαταρία διακρίνεται για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητά της, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία στην πολύ απαιτητική δοκιμή Nail Penetration Test.

Επίσης, αποτελεί δομικό στοιχείο της e-Platform 3.0 της BYD, που σημαίνει ότι είναι τοποθετημένη αρκετά χαμηλά και δεν περιορίζει τον ωφέλιμο χώρο των επιβαινόντων.

Advertisement

Στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1, συνεπώς έχουμε τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Διανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή Κινητήρα, τη Μετάδοση, τον μετατροπέα DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Dolphin είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 150 kW (ή 204 ίππων) και 310 Nm. Χάρη σε αυτόν, το μικρό BYD ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ ώρα σε 7,0 δευτερόλεπτα, με την τελική του να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ ώρα.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προφίλ οδήγησης: Sport, Normal, Economy και Snow, προσαρμόζοντας έτσι τις λειτουργίες του αυτοκινήτου στις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες.

Advertisement

Από επιπλέον τεχνολογίες, η Vehicle-To-Load (V2L) του Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ έως και 3,3 kW, συνεπώς το αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε έναν σταθμό παροχής ενέργειας.

Το εσωτερικό του Dolphin είναι ευρύχωρο και το πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και άτομα με ύψος πάνω από 1,80, χωρίς να νοιώσουν περιορισμένοι.

Τέλος, το Dolphin διαθέτει μία πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, συν Adaptive Cruise Control και Intelligent Cruise Control, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας.

Όλα τα μοντέλα της BYD συνοδεύονται από στάνταρ 6ετή εγγύηση κατασκευαστή (ή 150.000 χλμ.), 8ετή εγγύηση για τη μπαταρία (ή 200.000 χλμ.), καθώς και 8ετή εγγύηση για τον ηλεκτροκινητήρα (ή 150.000 χλμ.).

Ενδιαφέρον είναι πως όσοι παραγγείλουν το BYD Dolphin μέχρι το τέλος του 2024, θα έχουν και δωρεάν σέρβις για τρια χρόνια.