Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti: Τιμά τη θρυλική Type 35 με… μίνι ηλεκτρική έκδοση

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti: Τιμά τη θρυλική Type 35 με… μίνι ηλεκτρική έκδοση

ΝΕΑ

Bugatti: Τιμά τη θρυλική Type 35 με… μίνι ηλεκτρική έκδοση

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία υπεραυτοκινήτων παρουσίασε μία ακόμα special edition. Μόνο που αυτή απαιτεί ειδική αναφορά λόγω της ιστορίας του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την Type 35, το θρυλικό αγωνιστικό που φέτος διανύει την 100η του επέτειο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Bugatti έκλεισε συνεργασία με την The Little Car Company για την κατασκευή της Baby II Type 35 Centenary Edition.

Το ντεμπούτο της ορίτζιναλ Type 35 έγινε το 1924 στο Grand Prix της Λυών. Παρότι δεν κέρδισε σε εκείνον τον αγώνα, ανέβηκε στο βάθρο 2.500 φορές σε περίοδο 10 ετών, γεγονός που το κατέστησε το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό όλων των εποχών.

Τώρα, η Bugatti τιμάει την μεγάλη ιστορία του μοντέλου με μία νέα special edition, η οποία βασίζεται στην Baby II Pur Sang. Κάθε μία από τις μόλις έξι μονάδες που θα βγουν από την παραγωγή έχει χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα, με το χρώμα να είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική Type 35.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό, καθώς κοσμείται από μαύρα δερμάτινα καθίσματα, τιμόνι με ξύλινη στεφάνη και σιδερένιο ταμπλό, όπου εντοπίζεται και ένα μπρούτζινο έμβλημα με τον σειριακό αριθμό σασί.

Οι διαστάσεις είναι στο 75% της ορίτζιναλ Type 35, κάτι στο οποίο βοήθησε σημαντικά η The Little Car Company.

Ως προς το σύστημα πρόωσης, είναι ηλεκτρικό με μπαταρία 2,8 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με 14 ίππους απόδοση. Έτσι, η Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition επιταχύνει μέχρι τα 68 χλμ./ώρα.