Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti Chiron: 200 ευρώ σε βενζίνη για κάθε 100 χιλιόμετρα!

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti Chiron: 200 ευρώ σε βενζίνη για κάθε 100 χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Bugatti Chiron: 200 ευρώ σε βενζίνη για κάθε 100 χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Όποιος έχει μια Bugatti Chiron μάλλον δεν ασχολείται με ταπεινά θέματα όπως η κατανάλωση. Όμως τα νούμερα είναι πραγματικά ασύλληπτα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια πρόσφατη αποκάλυψη, ένας 27χρονος χρήστης του TikTok από το Μόναχο, γνωστός ως «Bugattimaki» (πραγματικό όνομα Marinko Marjanovic), ισχυρίστηκε ότι το hypercar Bugatti Chiron Pur Sport Carbon αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ έχει εντυπωσιακά χαμηλή αυτονομία, μόλις 100 χιλιόμετρα με πλήρες ρεζερβουάρ καυσίμου.

Αυτό το πολυτελές hypercar, με τον τεράστιο κινητήρα W16, μπορεί να χωρέσει έως και 100 λίτρα καυσίμου, τα οποία ο Marjanovic γεμίζει με premium βενζίνη 102 οκτανίων προς 2,139 ευρώ ανά λίτρο.

Ο Marjanovic σημειώνει ότι το πλήρες γέμισμα του ρεζερβουάρ κοστίζει περίπου 200 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην πρόεδρος της Bugatti, Wolfgang Dürheimer, τόνισε κάποτε τον πολυτελή τρόπο ζωής των ιδιοκτητών της Bugatti, οι οποίοι συνήθως διαθέτουν πολλά αυτοκίνητα, τζετ και γιοτ, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία καυσίμου δεν αποτελεί πρωταρχικό μέλημά τους.

Παρ’ όλα αυτά, η εξαιρετικά περιορισμένη αυτονομία που ισχυρίζεται ο Marjanovic έχει κινήσει την περιέργεια.

Μοιράστηκε τα ευρήματά του σε ένα σύντομο βίντεο 7 δευτερολέπτων, προκαλώντας ένα μείγμα διασκέδασης και σκεπτικισμού μεταξύ των θεατών.

Advertisement

Ένας σχολιαστής παρατήρησε με χιούμορ την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σύγκριση, ενώ ένας άλλος πρότεινε αστειευόμενος να κλείσει ο κλιματισμός για να εξοικονομήσει καύσιμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Bugatti δηλώνει επίσημα ότι το μοντέλο Pur Sport έχει μικτή κατανάλωση καυσίμου 22,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, γεγονός που υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, περίπου 400 χιλιόμετρα με πλήρες ρεζερβουάρ.

Advertisement

Αυτή η ασυμφωνία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνήθειες οδήγησης και την πραγματική κατανάλωση καυσίμου τέτοιων οχημάτων υψηλών επιδόσεων υπό διαφορετικές συνθήκες.

Ο ισχυρισμός του Marjanovic, είτε είναι απολύτως ακριβής είτε όχι, υπογραμμίζει την εξωφρενική φύση των hypercars όπως η Bugatti Chiron και τις μοναδικές προκλήσεις της κατοχής και της λειτουργίας ενός τέτοιου αυτοκινήτου.