Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW-Toyota: Η ισχύς εν τη ενώσει στη μάχη του υδρογόνου

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW-Toyota: Η ισχύς εν τη ενώσει στη μάχη του υδρογόνου

ΝΕΑ

BMW-Toyota: Η ισχύς εν τη ενώσει στη μάχη του υδρογόνου

ΝΕΑ

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν all-in στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν και οι ηχηρές εξαιρέσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota και η BMW ενισχύουν τη συνεργασία τους με οχήματα κυψελών καυσίμου, καθώς η ανάπτυξη των πωλήσεων EV επιβραδύνεται και η γερμανική μάρκα σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός X5 και άλλων μοντέλων με υδρογόνο, τα επόμενα χρόνια.

Ενώ οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν all-in σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Toyota και η BMW είναι ίσως οι μοναδικές που συνεχίζουν να αναπτύσσουν τεχνολογίες υδρογόνου. Συνεργάζονται από το 2012 και αναμένεται να υπογράψουν νέο μνημόνιο για μια διευρυμένη συνεργασία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, η Toyota θα προμηθεύει τη BMW με βασικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών και συστημάτων κυψελών καυσίμου, αναφέρει η Nikkei Asia . Η BMW θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τις δικές της τεχνολογίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου απέτυχαν να πολλαπλασιαστούν, είναι η έλλειψη σταθερών υποδομών ανεφοδιασμού. Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της BMW αναμένεται να περιλαμβάνει συνεργασία για την ανάπτυξη και την επέκταση ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών και παροχής υδρογόνου στην Ευρώπη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο εταιρειών, θα ανακοινωθούν σε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης από την BMW, σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.