Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M4 CS: Ακόμα δεν ήρθε και σπάει τα χρονόμετρα! (+video)

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M4 CS: Ακόμα δεν ήρθε και σπάει τα χρονόμετρα! (+video)

ΝΕΑ

BMW M4 CS: Ακόμα δεν ήρθε και σπάει τα χρονόμετρα! (+video)

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε πρόσφατα το νέο της σπορ κουπέ και ήδη μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Με την M4 CS να προστίθεται στη γκάμα της, η BMW γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στην απλή M4 και στην σκληροπυρηνική CSL. Ωστόσο, για να μην υπάρξουν… παρεξηγήσεις, φρόντισε να κάνει μία επίδειξη της νέας έκδοσης στο Nordschleife Nurburgring.

Όπως αποδείχθηκε, η νέα M4 CS είναι η δεύτερη ταχύτερη BMW που οι τροχοί της έχουν πατήσει στην Πράσινη Κόλαση. Η γερμανική εταιρεία δημοσιοποίησε λίγο μετά την παρουσίαση του μοντέλου, ένα βίντεο όπου το νέο μοντέλο δείχνει τις δυνατότητές του στο άκρως απαιτητικό Nurburgring.

Το χρονόμετρο σταμάτησε στα 7:21,989, μία επίδοση που καθιστά τη νέα M4 CS τη δεύτερη καλύτερη BMW που έχει βρεθεί στη διαβόητη αγωνιστική διαδρομή των 20+ χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Ομολογουμένως, η επίδοση είναι εντυπωσιακή, καθότι ισοφαρίζει τη Ferrari 488 GTB. Είναι όμως, ταχύτερη κατά δύο δευτερόλεπτα από την 5θυρη M3 CS και πιο αργή κατά 6+ δευτερόλεπτα από την hardcore M4 CSL. Υπενθυμίζουμε για την τελευταία, το 2022 σημείωσε 7:15,677.

Η νέα M4 CS έχει κάτω από το καπό τον γνωστό από τη CSL τρίλιτρο turbo εξακύλινδρο με απόδοση 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Μόνο που εδώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic.

Τέλος, η BMW κατάφερε η νέα έκδοση της M4 να είναι ελαφρύτερη κατά 20 κιλά να αποδίδει 20 ίππους επιπλέον συγκριτικά με τη βασική, θέλοντας να πετύχει επιδόσεις, χωρίς να θυσιάζεται η χρηστικότητα.

Advertisement

Με όλα τα παραπάνω και με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική στα 302 χλμ./ώρα, επόμενο ήταν η BMW M4 CS να πετύχει κάτι που θα μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας.