Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στα χωράφια της Porsche η BYD με το νέο Denza Z9 GT

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στα χωράφια της Porsche η BYD με το νέο Denza Z9 GT

ΝΕΑ

Μπαίνει στα χωράφια της Porsche η BYD με το νέο Denza Z9 GT

ΝΕΑ

Η BYD δεν διστάζει να τα βάλει με παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και στον τομέα της σπορ πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Denza Z9 GT η BYD ξεκαθαρίζει τις προθέσεις τις ότι θέλει να μπει στον κόσμο των premium σπορ αυτοκινήτων. Η Denza ιδρύθηκε το 2010 από την BYD σε συνεργασία με την Mercedes-Benz με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή premium μοντέλων.

Το 2022 η BYD ενίσχυσε τη θέση της και από το 50% που είχε, εξαγόρασε σχεδόν όλη την εταιρεία από την Mercedes-Benz ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 90%. Το 2023 η Denza ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει έξι καινούρια μοντέλα μέχρι το 2026, ανάμεσά τους ένα MPV, δύο SUV και τα N7 και N8.

Το επόμενο σχέδιο της Denza είναι ένα πανίσχυρο σπορ μοντέλο, το Z9 GT. Το αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον περασμένο Απρίλιο στο Beihing Auto Show πριν παρουσιαστεί επίσημα πριν από μερικές ημέρες. Το σπορ μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα 3.0 της BYD έχοντας τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.000 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η τρομακτική ισχύς μεταφράζεται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα. Το μέγεθος είναι παρόμοιο με εκείνο μιας Porsche Panamera GTS και η εμφάνιση παραπέμπει ξεκάθαρα στο πολυτελές γερμανικό GT.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η τεράστια οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, που συνοδεύεται από ακόμα δύο οθόνες δεξιά και αριστερά.

Το νέο ηλεκτρικό σπορ GT της BYD θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Κίνα το επόμενο διάστημα και στοχεύει ξεκάθαρα να κοντράρει το Tesla Model S Plaid, αλλά και τις BMW και Porsche.