Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αττική Οδός: Κοντά στην ενεργοποίηση της νέας σύμβασης

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αττική Οδός: Κοντά στην ενεργοποίηση της νέας σύμβασης

ΝΕΑ

Αττική Οδός: Κοντά στην ενεργοποίηση της νέας σύμβασης

ΝΕΑ

Η εξέλιξη που οδηγεί στο επόμενο βήμα για τη νέα περίοδο παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου.

Advertisement
Advertisement

Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο βρίσκεται η σύμβαση για την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ στις 5 Ιουλίου απέστειλε το φάκελο για τον καθιερωμένο έλεγχο, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει από την πλευρά του την προσυμβατική περίοδο του διαγωνισμού. Μετά το πέρας της έγκρισης της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ακολουθήσει η κύρωση του νέου νόμου που θα διέπει την σύμβαση από τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και η υπογραφή της σύμβασης για την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Τόσο η κύρωση όσο και η υπογραφή μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν την λήξη της υφιστάμενης σύμβασης που λήγει τον προσεχή Οκτώβριο, με το ΤΑΙΠΕΔ να φαίνεται να κινείται εμπρόθεσμα για να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται, άλλωστε, για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που ολοκληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ, από τότε που ιδρύθηκε. Η νέα ανάδοχος του αστικού αυτοκινητοδρόμου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έδωσε προσφορά 3,27 δισ. ευρώ για να αποκτήσει ένα από τα πιο εμπορικά assets στον τομέα των οδικών παραχωρήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε σχέση με την έναρξη της νέας παραχώρησης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα χρειαστεί να περιμένει μερικούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να παραλάβει και να λειτουργήσει τον μεγάλο άξονα της Αττικής.