Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασύλληπτο ρεκόρ οικονομίας από ένα Toyota Prius

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασύλληπτο ρεκόρ οικονομίας από ένα Toyota Prius

ΝΕΑ

Ασύλληπτο ρεκόρ οικονομίας από ένα Toyota Prius

ΝΕΑ

Το υβριδικό της Toyota δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους.

Advertisement
Advertisement

Η επιμονή της Toyota με τα υβριδικά της συστήματα, φαίνεται ότι έχει βάση, καθώς όλα δείχνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν εν ζωή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης παρά την έλευση της ηλεκτροκίνησης.

Ο Αμερικανός Wayne Gerdes σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για οικονομία καυσίμου, οδηγώντας ένα Toyota Prius LE σε όλες τις ΗΠΑ από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη.

Καλύπτοντας μια απόσταση 5.150 χιλιομέτρων, το Prius του Gerdes έκαψε κατά μέσο όρο 2,5 λίτρα/100 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Ο άθλος αυτός περιελάμβανε την ανάβαση σε υψόμετρο έως 2.100 μέτρα και την αντοχή σε θερμοκρασίες 40°C κυρίως μέσα από την έρημο Μοχάβε.

Το Prius της Toyota έχει εργοστασιακή κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ. όμως οι οδηγικές ικανότητες του Gerdes του επέτρεψαν να ξεπεράσει αυτό το νούμερο.

Ακολούθησε πιστά συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμου, όπως η αργή επιτάχυνση από στάσεις, η διατήρηση σταθερής πίεσης στο γκάζι και η ομαλή οδήγηση σε στάσεις χρησιμοποιώντας την ορμή του αυτοκινήτου.

Advertisement

Τόνισε επίσης τη σημασία του σχεδιασμού και της προσαρμοστικότητας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για ρεκόρ, καθώς οι προσαρμογές της διαδρομής σε πραγματικό χρόνο ήταν ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της βέλτιστης οικονομίας καυσίμου.

Το ταξίδι του Gerdes του επέτρεψε να διανύσει πάνω από 1.693 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα, ξεπερνώντας κατά πολύ την τυπική αυτονομία των 1.036 χιλιομέτρων.

Advertisement

Τα στελέχη της Toyota εξήραν αυτό το επίτευγμα, αποκαλώντας το Prius ένα «μηχανικό θαύμα» που συνεχίζει να εντυπωσιάζει ακόμη και μετά από 23 χρόνια στην αγορά.

Αυτή η επίδοση-ρεκόρ καταδεικνύει τις αξιοσημείωτες δυνατότητες οικονομίας καυσίμου των σύγχρονων υβριδικών οχημάτων.