Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισαν τα όργανα: Κινεζικό SUV ξεπερνά γνωστές ευρωπαϊκές μάρκες

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισαν τα όργανα: Κινεζικό SUV ξεπερνά γνωστές ευρωπαϊκές μάρκες

ΝΕΑ

Άρχισαν τα όργανα: Κινεζικό SUV ξεπερνά γνωστές ευρωπαϊκές μάρκες

ΝΕΑ

Όσοι νόμιζαν ότι η κυριαρχία των Κινέζων θα έπαιρνε αρκετό καιρό, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα Omoda της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Chery έχει κερδίσει γρήγορα έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαίτερα στην Ισπανία, όπου το SUV Omoda 5 ξεπερνά πλέον σε πωλήσεις καθιερωμένες μάρκες όπως η Alfa Romeo, η Land Rover, η Honda και η BYD.

Το Omoda 5, που αρχικά κυκλοφόρησε με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, είδε την τιμή της βασικής έκδοσης να μειώνεται από τα 27.900 ευρώ στα 22.990 ευρώ, καθιστώντας το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην πέμπτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης.

Η Chery πούλησε 2.553 μονάδες Omoda 5 το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως στην Ισπανία, και σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του σε όλη την Ευρώπη, με λανσαρίσματα στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία.

Advertisement
Advertisement

 Το SUV θα παράγεται σύντομα στη Βαρκελώνη, μαζί με την επερχόμενη ηλεκτρική παραλλαγή του, η οποία διαθέτει μπαταρία 61 kWh, αυτονομία 430 χιλιομέτρων και 204 ίππους. Η τιμή του EV αναμένεται να κυμαίνεται γύρω στα 39.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Chery ετοιμάζεται επίσης να εισαγάγει την premium μάρκα Jaecoo στην Ευρώπη και σχεδιάζει να επεκτείνει τη σειρά Omoda με νέα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια κινεζική μάρκα, η Chery παρακολουθεί και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εστιάζοντας στην προσφορά υψηλής τεχνολογίας και αξίας για τα χρήματα.

Advertisement

Ωστόσο, το σχετικά μικρό πορτμπαγκάζ του Omoda 5 μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικό για τους Ευρωπαίους αγοραστές που είναι συνηθισμένοι σε πιο ευρύχωρα οχήματα.

Καθώς η Chery συνεχίζει την επέκτασή της στην Ευρώπη, στοχεύει να εδραιώσει μια ισχυρή παρουσία στην αγορά, ανταγωνιζόμενη μάρκες που προέρχονται κυρίως από την Κορέα και την Ιαπωνία.

Advertisement