Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απτόητος συνεχίζει ο V8 της Mercedes-AMG

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απτόητος συνεχίζει ο V8 της Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Απτόητος συνεχίζει ο V8 της Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο σήμα της Mercedes-Benz αναμένεται να συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης για όσο της το επιτρέπει η νομοθεσία.

Advertisement
Advertisement

Η χαμηλή ζήτηση από το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με τον δισταγμό των πολιτικών να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, έχει οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες στην απόφαση να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ηλεκτροκίνηση.

Παρατηρώντας αυτές τις εξελίξεις, η Mercedes-AMG σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που σημαίνει ότι ο περίφημος V8 που τόσο έχει αγαπηθεί θα συνεχίσει να αποτελεί την «καρδιά» των κορυφαίων της μοντέλων.

Η αποκάλυψη ήρθε από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της μάρκας, Michael Schiebe ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίασης της Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, επιμένει ότι το μέλλον της AMG είναι αναπόφευκτα αμιγώς ηλεκτρικό, διότι αργά ή γρήγορα τα θερμικά μοτέρ θα απαγορευτούν.

«Ο κύριος σκοπός μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας. Βλέπουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν τους V8 και τους υψηλής απόδοσης τετρακύλινδρους κινητήρες μας.

«Δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι η AMG θα γίνει μία μάρκας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων» τονίζει ο Schiebe.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας, ο επικεφαλής της AMG επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μία εξατομικευμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών, ονόματι AMG.EA.

«Αυτή τη στιγμή, η νομοθεσία στην Ευρώπη προβλέπει την απαγόρευση των ICE το 2035. Εάν αυτό ισχύσει, θα διαθέτουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης. Δεν θέλω να θέσω ημερομηνία ή να παρουσιάσω κάποιο στρατηγικό πλάνο, διότι θέλουμε να είμαστε ευέλικτοι» δηλώνει ο Schiebe.

Advertisement

Όλα αυτά την ώρα που η plug-in υβριδική Mercedes-AMG C 63 χαίρει θερμής υποδοχής μέχρι τώρα από το κοινό, με την AMG έτοιμη να συνεχίσει να εξελίσσει, να παράγει και να λανσάρει υβριδικά μέχρι να αναγκαστεί να γυρίσεις στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.