Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από το Tesla Cybertruck λείπουν ακόμα και τα βασικά

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από το Tesla Cybertruck λείπουν ακόμα και τα βασικά

ΝΕΑ

Από το Tesla Cybertruck λείπουν ακόμα και τα βασικά

ΝΕΑ

Το πολύκροτο pickup φέρεται να μην έχει συστήματα υποβοήθησης τα οποία θεωρούνται στάνταρ στα νέα αυτοκίνητα εδώ και χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Μερικοί λένε ότι η Tesla βιάστηκε να λανσάρει το Cybertruck, καθότι υπολείπεται βασικών χαρακτηριστικών εξοπλισμού. Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε χρόνια μετά το υποσχόμενο χρονικό πλαίσιο.

Η Tesla εργάζεται σκληρά για να ικανοποιήσει τους πελάτες της, οι οποίοι έχουν συχνά-πυκνά έντονα παράπονα από το νέο τους pickup. Για παράδειγμα, αναμένουν καιρό τώρα το update με την ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών 4680, κάτι που δεν προβλέπεται σύντομα.

Η τελευταία ανανέωση λογισμικού από την Tesla έφερε την τεχνολογία Cabin Overheat Protection, που αφορά στην πλήρη θέρμανση της καμπίνας. Επίσης, προστέθηκε το ανανεωμένο προφίλ οδήγησης Off-road με περισσότερες παραμετροποιήσεις για όσους επιθυμούν να πηγαίνουν το Cybetruck στα βουνά.

Advertisement
Advertisement

Όμως, το πιο ενοχλητικό όλων για τους ιδιοκτήτες του φουτουριστικού pickup είναι το καινοτόμο σύστημα της Tesla, Full Self-Driving (FSD). Αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος του εξοπλιστικού πακέτου Foundation Series, το οποίο κοστίζει 20.000 δολάρια, ωστόσο οι πελάτες της αμερικανικής μάρκας δεν το έχουν βιώσει ακόμα στο Cybertruck.

Το χειρότερο είναι πως λείπουν και βασικές τεχνολογίες υποβοήθησης, όπως το Basic Autopilot και το park assist, γεγονός που κάνει δύσχρηστο το Cybertruck για κάποιον που έχει συνηθίσει στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Δυστυχώς για τους απανταχού ιδιοκτήτες του μοντέλου, δεν υπάρχει φως στο τούνελ, μιας και ο Elon Musk και η Tesla δε θεωρούν πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα του νέου τους pickup.

Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες του 2023, ο Musk ανέφερε, πως το Cybertruck είναι η τελευταία προτεραιότητα της Tesla σε ό,τι έχει να κάνει με το FSD και άλλα συστήματα υποβοήθησης. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι οι μονάδες που έχουν πουληθεί είναι λίγες και συγκεκριμένες.

Πάνω από τέσσερις μήνες μετά, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν έχει αλλάξει στάση ως προς αυτό. Πρόσφατα, απάντησε σε έναν παραπονούμενο μέσω X (πρώην Twitter), τονίζοντας ότι το Cybertruck δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Advertisement

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο FSD του 99% της υπόλοιπης γκάμας μας» έγραψε. Ωστόσο, υποσχέθηκε πως το FSD στο Cybertruck απέχει μόνο μερικούς μήνες.

Βέβαια, τις υποσχέσεις του Musk δεν είναι να τις παίρνεις και πολύ σοβαρά, διότι μπορεί με το «μήνες» να εννοεί… «χρόνια».