Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από την πίστα στο δρόμο, η Lanzante είχε έμπνευση με την Porsche 935!

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από την πίστα στο δρόμο, η Lanzante είχε έμπνευση με την Porsche 935!

ΝΕΑ

Από την πίστα στο δρόμο, η Lanzante είχε έμπνευση με την Porsche 935!

ΝΕΑ

Η απάντηση στο πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό σε street legal, δόθηκε στο Goodwood.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική Lanzante έχει καταθέσει διαπιστευτήρια, από τη δεκαετία το ’70, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στις μετατροπές εμβληματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, σε τρομακτικά, αλλά νόμιμα, μοντέλα δρόμου.

Η σύγχρονη έκδοση της αγαπημένης Porsche 935 κατασκευάστηκε σε μόλις 77 μονάδες και πριν από περίπου 18 μήνες, δύο ιδιοκτήτες προσέγγισαν τη Lanzante, για να δουν αν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοιου είδους μετατρπή. Και τα δύο γερμανικά supercars, παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, ​​το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει, για πιστοποιηθούν -για νόμιμη χρήση- τα δύο αυτοκίνητα, ήταν να αποκτήσουν μπροστινούς προβολείς, εν αντιθέσει με τον αρχικό αγωνιστικό τους χαρακτήρα. Η Lanzante έχει δημιουργήσει νέα μπροστινά φτερά, που ενσωματώνουν ένα ζευγάρι λεπτούς προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Λίγες άλλες εξωτερικές αλλαγές φαίνεται να έχουν γίνει, αν και το ένα αυτοκίνητο καλύπτεται, πλέον, από προσαρμοσμένο κόκκινο και λευκό χρώμα, ενώ το άλλο έχει μια πιο λεπτή ασημί σχεδίαση Martini. Η Piston Heads υποστηρίζει ότι η Lanzante έχει τοποθετήσει επίσης ένα νέο χειρόφρενο και έχει κάνει τα μαγικά της στο ηλεκτρονικό σύστημα και την ανάρτηση του αυτοκινήτου, για την ιδανική προσαρμογή του στο δρόμο.

Δεν έχουν γίνει αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ως εκ τούτου, οι Porsche διατηρούν τον αρχικό, διπλά υπερτροφοδοτούμενο flat-six κινητήρα των 3,8-λίτρων, που αποδίδει 690 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη, PDK επτά σχέσεων.

Η βρετανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τιμές, γι’ αυτές τις μετατροπές, αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν… δυνατό απόθεμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.