Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τα ράλλυ στο delivery… πίτσας

Ελλάδα 17:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τα ράλλυ στο delivery… πίτσας

ΝΕΑ

Από τα ράλλυ στο delivery… πίτσας

ΝΕΑ

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Και η γνωστή από τα ράλι Prodrive ετοιμάζει ένα μικρό ηλεκτρικό van διανομών.

Advertisement
Advertisement

Η Prodrive, σε συνεργασία με το βρετανικό γραφείο σχεδιασμού Astheimer, παρουσίασε το Evolv, ένα συμπαγές ηλεκτρικό φορτηγάκι σχεδιασμένο για αστικές υπηρεσίες παράδοσης.

Το Evolv, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2028 με κόστος περίπου 23.000 ευρώ, είναι ένα ελαφρύ van μήκους 3.240 χιλιοστών, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης οχημάτων για logistics χωρίς εκπομπές ρύπων.

Ζυγίζοντας μόλις 850 κιλά με την μπαταρία του, το Evolv μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών και να χωρέσει μια παλέτα 1,6 μέτρων στον ευρύχωρο χώρο φόρτωσης, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα από συγκρίσιμες τετράτροχες μοτοσικλέτες κατηγορίας L7e.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του van δίνει προτεραιότητα στη χρηστικότητα και την ασφάλεια. Η μονοθέσια καμπίνα του είναι κεντρικά τοποθετημένη για να μεγιστοποιεί την ορατότητα, ενώ το παρμπρίζ και τα αρθρωτά πάνελ του αμαξώματος ενισχύουν την ασφάλεια και την εύκολη δυνατότητα επισκευής.

Διαθέτει μπαταρία 20 kWh που προσφέρει αυτονομία 160 χιλιομέτρων, με χρόνο ταχείας φόρτισης δύο ωρών για χωρητικότητα 20-80%.

Η Prodrive και η Astheimer δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, την Elm Mobility, για την ανάπτυξη του Evolv.

Advertisement

Η Elm στοχεύει στην παραγωγή περίπου 10.000 μονάδων ετησίως έως το 2030, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της παραγωγής.

Η αρθρωτή πλατφόρμα του Evolv επιτρέπει διάφορες διαμορφώσεις, καθιστώντας το ευέλικτο για διαφορετικούς κλάδους, από την παράδοση πίτσας μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Advertisement