Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανεβάζουν στροφές η VW και η Xpeng!

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανεβάζουν στροφές η VW και η Xpeng!

ΝΕΑ

Ανεβάζουν στροφές η VW και η Xpeng!

ΝΕΑ

Η περσινή συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, περνά πλέον σε μια άλλη διάσταση.

Advertisement
Advertisement

Από τη θεωρία, στην πράξη! Είναι γνωστό, τον τελευταίο χρόνο, ότι όμιλος Volkswagen και η Xpeng, θα συνεργαστούν στενά για την ανάπτυξη και την παραγωγή προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων, με στόχο την κυριαρχία στην κινεζική αγορά.

Όπως ανακοίνωσε η Xpeng, έχει ήδη δημιουργήσει δομές εγκαταστάσεων, για τη φιλοξενία, αλλά και για την εργασία μηχανικών και άλλων τεχνικών στελεχών και από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι νέες εγκαταστάσεις, που θα βρίσκονται στο Guangzhou και το Hefei της Κίνας και άμεσα θα αρχίσουν την παραγωγή.

«Από το 2026, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Volkswagen στην Κίνα θα είναι εξοπλισμένα με αυτήν την πολύ ισχυρή και αποτελεσματική αρχιτεκτονική», δήλωσε ο Ralf Brandstatter, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του VW Group για την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Οι εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, όπου η VW σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα δεδομένα, για να κατασκευάσει πιο προσιτά EV στη μεγαλύτερη αγορά της.

Η Xpeng και η VW σύναψαν μια συνεργασία πέρυσι, όταν ο γερμανικός όμιλος αγόρασε το 4,99% της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια με σχέδια να κυκλοφορήσουν από κοινού δύο μοντέλα EV με το σήμα της VW, έως το 2026.