Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανατριχίλα από τον ήχο της Mustang GTD (+video)

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανατριχίλα από τον ήχο της Mustang GTD (+video)

ΝΕΑ

Ανατριχίλα από τον ήχο της Mustang GTD (+video)

ΝΕΑ

Ο Ford Mustang GTD φιλοδοξεί να πετύχει χρόνο κάτω από επτά λεπτά στον γύρο του Nordschleife, και οι πρώτες δοκιμές προκαλούν δέος.

Advertisement
Advertisement

Όταν η έκδοση δρόμου του Mustang GT3 έκανε το ντεμπούτο της, η Ford δεν έκρυψε την επιθυμία της να καταγράψει έναν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο στον Nurburgring.

Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει και ένα βίντεο από το CarSpyMedia δείχνει το αυτοκίνητο να κινείται άνετα στις στροφές του διάσημου 20,3 χιλιομέτρων σιρκουί.

Στο βίντεο, ο ήχος του V-8 κινητήρα είναι καθηλωτικός, ειδικά κατά την προσέγγιση της στο μικρού «καρουσέλ» όπου το αυτοκίνητο σηκώνει τον εσωτερικό μπροστινό τροχό, δείχνοντας την ταχύτητα και την πρόσφυσή του.

Advertisement
Advertisement

Ο GTD διαθέτει κινητήρα V-8 5.2 λίτρων με υπερσυμπιεστή, αποδίδοντας πάνω από 800 ίππους.

Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος για να εξασφαλίζει σχεδόν ιδανική κατανομή βάρους 50/50.

Η αγωνιστική ανάρτηση pushrod είναι επίσης τοποθετημένη πίσω, ορατή μέσα από ένα παράθυρο πλεξιγκλάς στη θέση όπου κανονικά θα ήταν το πίσω κάθισμα.

Advertisement

Με εκτιμώμενη τιμή κοντά στις 300.000 ευρώ, είναι η πιο ακριβή Mustang που έχει κατασκευαστεί.

Αν καταφέρει να ολοκληρώσει τον γύρο σε λιγότερο από επτά λεπτά, θα είναι το ταχύτερο αμερικανικό αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Advertisement