Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανασφάλιστο το όχημα της Google στην Ελλάδα

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανασφάλιστο το όχημα της Google στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ανασφάλιστο το όχημα της Google στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το σύστημα ελέγχου ανασφάλιστων οχημάτων της ΑΑΔΕ, το όχημα της Google που κατέγραψε ο φακός αναγνώστη του Newsauto δεν είναι ασφαλισμένο…

Advertisement
Advertisement

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σχεδόν ένα εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα. Όσες φορές έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα «κυνηγήσει» όσους δεν πληρώνουν άλλες τόσες το έχει… ξεχάσει. Το αποτέλεσμα είναι να κινούνται ανάμεσά μας ανασφάλιστα οχήματα, επικίνδυνα για όλους μας και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από την άλλη υπάρχουν οι νομοταγείς πολίτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε συμβεί στο δρόμο, όμως αν εμπλακούν με ανασφάλιστο όχημα μπορεί να βρουν και το… μπελά τους. Το σίγουρο είναι πως στην εποχή του διαδικτύου που όλα γίνονται από ένα κινητό τηλέφωνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν την ικανότητα να πράξουν το αυτονόητο και βάσει νόμου.

Η δικαιολογία που υπάρχει και ακούμε, αφορά στις ευπαθείς ομάδες που ίσως να μην έχουν να πληρώσουν την ασφάλεια και με τη σειρά τους κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια. Ωστόσο αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει την ασφάλεια, δεν έχει να κάνει το ίδιο και για το service, με αποτέλεσμα να βάζει σε τεράστιο κίνδυνο όσους κυκλοφορούν στους δρόμους.

H Google δεν έχει να… πληρώσει;

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε και από την σχετική εικόνα που δημοσιεύει το Newsauto, το ίδιο μάλιστα φαίνεται να ισχύει και με αυτούς που έχουν να πληρώσουν! Το αυτοκίνητο της Google (η οποία έχει σίγουρα να πληρώσει!) που καταγράφει τους δρόμους, «πιάστηκε» από το φακό αναγνώστη του Newsauto, να κυκλοφορεί πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένη στην περιοχή του ΙΚΕΑ στη διασταύρωση της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής με Ασκληπιού.

Ως εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που διαπιστώσαμε έπειτα από έλεγχο που κάναμε στα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στην υπηρεσία που ενημερώνει αν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, πως το όχημα της Google κυκλοφορεί χωρίς… ασφάλεια.

Από τα συστήματα της ΑΑΔΕ το όχημα της Google εμφανίζεται ανασφάλιστο

Επίσημα… ανασφάλιστο

Όπως βλέπετε και στην σχετική εικόνα, εκεί που αναγράφεται ασφαλισμένο (πάνω φωτογραφία), υπάρχει μια παύλα που μαρτυρά πως κυκλοφορεί ανασφάλιστο.

Advertisement

Σε άλλη φωτογραφία που όχημα είναι ασφαλισμένο (φωτογραφία κάτω) εμφανίζεται η λέξη «Ναι».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Όταν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο δίπλα στη σχετική λέξη αναγράφεται το “Ναι”
Advertisement