Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ανακαλεί τις Taycan

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ανακαλεί τις Taycan

ΝΕΑ

Η Porsche ανακαλεί τις Taycan

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις της Porsche Taycan είναι πολύ καλές, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να επισκεφτούν την πλησιέστερη αντιπροσωπεία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Taycan είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Porsche ένα μοντέλο το οποίο αντιπροσωπεύει την κατασκευαστική φιλοσοφία της και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της.

Βεβαίως, ό,τι και αν κάνουν οι μηχανικοί της δεν μπορούν να αποφύγουν κάποια δεδομένα. Όπως το αυξημένο βάρος που εκ κατασκευής χαρακτηρίζει ένα τέτοιο όχημα.

Αναπόφευκτα, αυτό το επηρεάζει το αυτοκίνητο. Στην περίπτωση της Taycan υπάρχει το ενδεχόμενο αστοχίας του συστήματος πέδησης.

Advertisement
Advertisement

Βάσει αυτών, η Porsche από πέρυσι τον Ιούνιο έχει αρχίσει να λαμβάνει αναφορές από ιδιοκτήτες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου για διαρροή του υγρού φρένων στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Από την έρευνα των περιστατικών που ξεκίνησε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η πιθανότητα να φθαρεί το εσωτερικό των εύκαμπτων σωλήνων του συστήματος πέδησης με αποτέλεσμα να συμβεί διαρροή και να μην ενεργοποιούνται τα εμπρός φρένα όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ.

Ωστόσο, από την έρευνα των ανθρώπων της Porsche διαπιστώθηκε ότι το πίσω σύστημα πέδησης δεν επηρεάζεται και ότι αυτά λειτουργούν κανονικά ακόμη και εάν τα εμπρός απωλέσουν αυτή την ικανότητα.

Advertisement

Πάντως, σε αυτό το ενδεχόμενο, ο οδηγός ενημερώνεται έγκαιρα για το πρόβλημα και έχει τον χρόνο να μειώσει την ταχύτητα του οχήματος και να το ακινητοποιήσει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Porsche θα πραγματοποιήσει ανάκληση των Taycan για έλεγχο του συστήματος πέδησης. Αυτή αφορά στα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τις 21 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 13 Ιουνίου τρέχοντος έτους (2024).

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, στις 3 Ιουλίου (τρέχοντος έτους) θα ενημερωθούν επίσημα οι αντιπρόσωποι της εταιρείας και έως τις 16 Αυγούστου (2024) όλοι οι ιδιοκτήτες του μοντέλου ώστε να επισκεφτούν την αντιπροσωπεία για έλεγχο του αυτοκινήτου τους.