Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina XB7 Manufaktur: H BMW X7 στα καλύτερά της!

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpina XB7 Manufaktur: H BMW X7 στα καλύτερά της!

ΝΕΑ

Alpina XB7 Manufaktur: H BMW X7 στα καλύτερά της!

ΝΕΑ

Η Alpina, που πλέον ανήκει στη BMW, παρουσιάζει την ανανεωμένη -περιορισμένης παραγωγής- κορυφαία έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Alpina παρουσίασε μια επί της ουσίας αναβαθμισμένη έκδοση XB7, που φέρει την επωνυμία Manufaktur. Πολλοί βελτιωτικοί οίκοι έχουν ασχοληθεί με το βαυαρικό SUV, αλλά με δεδομένο ότι η Alpina ανήκει στη BMW, το συγκεκριμένο project αποκτά άλλη βαρύτητα και σίγουρα η αξιοπιστία κυμαίνεται στα ανώτερα επίπεδα.

Η BMW Alpina XB7 κυκλοφορεί από το 2020, αν και έλαβε εκτεταμένο λίφτινγκ το 2022. Η έκδοση Manufaktur του 2025 βασίζεται στην τελευταία γενιά του μοντέλου, αλλά τα επιπλέον χαρακτηριστικά την κάνουν πιο ελκυστική για τους αγοραστές πολυτελών SUV.

Οι εξωτερικές ενημερώσεις περιορίζονται σε ένα νέο σετ σφυρήλατων τροχών Alpina Classic 23 ιντσών με φινίρισμα αλουμινίου σατέν και ελαφρώς πιο έντονο πίσω διαχύτη. Το αμάξωμα διατίθεται στα επώνυμα χρώματα Alpina Blue και Alpina Green II, μαζί με άλλες επιλογές από τον κατάλογο BMW Individual .

Advertisement
Advertisement

Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με διακοσμητικά Black Line ή Aluminum Satin Line, προσθέτοντας μαύρους ή λαμπερούς τόνους τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Η BMW Alpina XB7 Manufaktur διατίθεται στάνταρ με εκτεταμένο δερμάτινο εσωτερικό, αλλά το αποκορύφωμα είναι η πλήρης δερμάτινη επιλογή της Lavalina. Αυτό απαιτεί περισσότερες από 100 ώρες χειρωνακτικής εργασίας για να κοπούν, να χωριστούν και να ραφτούν 427 μεμονωμένα κομμάτια δέρματος.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo κινητήρας V8 4,4 λίτρων, απόδοσης 612 ίππων και 800 Nm στο μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς. Η εταιρεία δεν ανέφερε τις προδιαγραφές της αμερικανικής έκδοσης, η οποία αποδίδει 630 ίππους.

Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις, τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του συστήματος xDrive της BMW, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικά μεταβλητού πίσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Σε σύγκριση με τη στάνταρ BMW X7, η Alpina XB7 διαθέτει επίσης πιο σπορ ρυθμίσεις για την αερανάρτηση που χαμηλώνει αυτόματα σε υψηλότερες ταχύτητες, πιο κοφτερό σύστημα διεύθυνσης και ένα τυπικό σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με μεγαλύτερους διάτρητους δίσκους φρένων με μπλε δαγκάνες.

Advertisement

Η τιμή για το BMW Alpina XB7 Manufaktur 2025 ξεκινά από 190.500 ευρώ, και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παραχθούν 550 μονάδες για την ευρωπωαϊκή αγορά.