Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν τα σχέδια της Renault για τα ηλεκτρικά της

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν τα σχέδια της Renault για τα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Αλλάζουν τα σχέδια της Renault για τα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία σκοπεύει να δώσει νέα πνοή στην μέχρι τώρα πορεία της και να εστιάσει σε νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστό στην χώρα μας, καθώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα, όμως η Renault με το Zoe ήταν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Το μικρό γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο κυκλοφόρησε το 2012 και είχε αρκετά σημαντική εμπορική πορεία. Όμως η Renault φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς αυτό, και να εστιάσει στα νέα της μοντέλα που παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Έτσι παράλληλα με τα Clio και Captur που θα συνεχίσουν ως έχουν, η Renault θα προχωρήσει με τα νέα 4 και 5, τα οποία και τα δύο θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες τόσο τα υβριδικά όσο και τα ηλεκτρικά της μοντέλα παράλληλα και για ένα εύλογο διάστημα ακόμα.

Renault Zoe

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας, το μίγμα θα εξαρτηθεί από την εκάστοτε αγορά. Αν θέλουν μόνο ηλεκτρικά θα έχουν, αν θέλουν υβριδικά θα υπάρχουν και αυτά, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρίας να τα διατηρήσει στην αγορά.

Advertisement

Το τέλος της ζωής του Zoe έρχεται μετά από μία δεκαετία, έχοντας αποτελέσει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό στην Ευρώπη για το 2015 και 2016 και με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 μονάδες μόνο στην Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Renault Scenic επιστρέφει και καινοτομεί
Πρώτη επαφή με το Renault 4EVER Trophy
Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo E-Tech

Advertisement