Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Jaguar!

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα στην Jaguar!

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Jaguar!

ΝΕΑ

Η φθίνουσα εμπορική πορεία της Jaguar τα τελευταία χρόνια και η έλλειψη νέων μοντέλων της τα οποία να προκαλούν εντύπωση και ενδιαφέρον, έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε το Ρόουντον Γκλόβερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, η Jaguar πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί επιχειρηματικά. Μάλιστα, όπως επισήμανε, αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με όσα είπε, μέχρι το τέλος του έτους θα καταργηθεί η παρούσα γκάμα των μοντέλων της, με εξαίρεση την F-Pace. Η τελευταία είναι η μόνη που έχει μια σχετικά καλή εμπορική πορεία.

Όπως είπε ο Γκλόβερ, αυτή η αλλαγή δεν θα είναι απλή υπόθεση, ωστόσο οι ενδείξεις και τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων ήταν προφανή και επιβάλλεται η νέα κατάσταση, καθώς η Jaguar έχει «σχεδόν μηδενική κερδοφορία», όπως τόνισε.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων δήλωσε σε συνάδελφο του Motortrend, το μέλλον της Jaguar θα είναι η ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όπως το βλέπω είναι σαν να επιστρέφει Jaguar από εκεί που ξεκίνησε. Η προσπάθεια να αυξήσουμε τον όγκο πωλήσεών μας δεν απέδωσε. Εφέτος, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες πέντε διαφορετικά μοντέλα και όλα ξεκινούν από περίπου τα 77.900 δολάρια (περίπου 71.350 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

»Τα καινούργια μοντέλα μας θα έχουν μια πολύ ισχυρή παρουσία. (Πρέπει) Να είναι ιδιαιτέρως επιθυμητά. Κανείς δεν θέλει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο των 100.000 δολαρίων απλώς και μόνο επειδή είναι ηλεκτρικό. Να αναμένετε κάτι πιο “αιχμηρό” απ’ ό,τι έχετε συνηθίσει από εμάς», τόνισε με νόημα, αλλά και δεσμεύτηκε γι’ αυτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο καινούργιο δημιούργημα της Jaguar που θα προκύψει από αυτή τη αλλαγή ίσως το δούμε πριν από το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Θα είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο περιγράφεται από τους ανθρώπους της ως ένα τετράθυρο GT το οποίο θα λανσάρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της η οποία θα είναι πιο αγνή και θα παραπέμπει σε αυτή των πρώτων μοντέλων της.

Advertisement

Όπως είπε ο Γκλόβερ, η κατασκευή του θα είναι μια τολμηρή επιχειρηματική κίνηση καθώς τα SUV μοντέλα είναι αυτά που προτιμώνται περισσότερο και έχουν αυξημένες πωλήσεις, συγκριτικά.

Τέλος, επισήμανε ότι πρόκειται επίσης να αλλάξει η εμπειρία αγοράς και πώλησης και ότι η Jaguar θα δημιουργεί όσο το δυνατόν πιο πολυτελή αυτοκίνητα μπορεί ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Advertisement