Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζει θέση στο τιμόνι ο αερόσακος;

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζει θέση στο τιμόνι ο αερόσακος;

ΝΕΑ

Αλλάζει θέση στο τιμόνι ο αερόσακος;

ΝΕΑ

Πάνω που νομίζεις ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν στα αυτοκίνητα, έρχεται μία καινοτομία που σε κάνει να ξύνεις το κεφάλι σου με προβληματισμό.

Advertisement
Advertisement

Το ZF Group είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία που μας το προκάλεσε αυτό, με το τμήμα της που εργάζεται πάνω στα συστήματα παθητικής ασφάλειας να παρουσιάζει ένα νέο σύστημα που αφορά τους αερόσακους.

Πρόκειται για μία καινοτομία που μορφοποιεί εντελώς το ντιζάιν του τιμονιού. Από όταν εφευρέθηκε, ο αερόσακος ανέκαθεν τοποθετούνταν στο κεντρικό μέρος του τιμονιού. Τώρα όμως, η καινοτομία της ZF-Lifetec λέει ότι θα απεγκλωβίζεται από το επάνω μέρος (όχι τη στεφάνη).

Η ZF-Lifetec αναφέρει σχετικά: «Η νέα θέση όπου βρίσκεται ο αερόσακος επιτρέπει σε κατασκευαστές να προσθέσουν και τιμόνι τύπου yoke στο αυτοκίνητο, ώστε να μετατρέπεται σε τιμόνι – smartphone. Έτσι, το νέο τιμόνι θα προσθέτει ομοιομορφία στον ψηφιακό διάκοσμο των μοντέρνων αυτοκινήτων».

Advertisement
Advertisement

Η ZF σημειώνει επίσης ότι οι κατασκευαστές συνεχώς ερευνούν πως θα γεμίσουν κάθε κενό που υπάρχει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Συνεπώς, η απομάκρυνση του αερόσακου από το κέντρο του τιμονιού θα τους πρόσφερε μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με αυτό.

Επίσης, οι τεχνολογικές δυνατότητες θα είναι πολύ περισσότερες, διότι ο καθένας θα μπορεί να φέρνει τις ψηφιακές λειτουργίες του τιμονιού στα μέτρα του.

Η ZF φρόντισε μαζί με την καινοτομία που αφορά στην τοποθέτηση του αερόσακου, να παρουσιάσει και κάτι ακόμα πιο ουσιαστικό.

Advertisement

Συγκεκριμένα, έχει εξελίξει έναν αισθητήρα που αναγνωρίζει εάν ο οδηγός ακουμπάει ίσα-ίσα το τιμόνι ή το κρατάει σωστά και με τα δύο χέρια όπως πρέπει.

Ακόμα και αν για μερικούς η καινοτομία της ZF θεωρείται αχρείαστη, όλα δείχνουν ότι το τιμόνι με την ενσωματωμένη οθόνη βρίσκεται προ των πυλών.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία δείχνει ότι δε θα σταματήσει μόνο σε αυτήν την καινοτομία, αφού ήδη εξελίσσει ένα αναδιπλούμενο τιμόνι που θα μπει μελλοντικά σε φουλ αυτόνομα αυτοκίνητα.