Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4: Ιδανική επιλογή για εταιρικό αυτοκίνητο

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4: Ιδανική επιλογή για εταιρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4: Ιδανική επιλογή για εταιρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η φινέτσα, το στιλ και οι επιδόσεις δεν περιορίζονται μόνο στην ιδιωτική χρήση οχημάτων. Για αυτό υπάρχει η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη της Alfa Romeo Tonale ανέβασε κατακόρυφα το ενδιαφέρον στην κατηγορία των C-SUV με μία εμφάνιση 100% ιταλική και 100% Alfa! Αυτό το πραγματικά ξεχωριστό SUV, με τη μοναδική φινέτσα και τον σπορ οδηγικό χαρακτήρα, είναι τώρα διαθέσιμο για άμεση αγορά, αποτελώντας το ιδανικό αυτοκίνητο για εταιρική χρήση.

Μάλιστα, το όφελος για τον εταιρικό χρήστη είναι μεγάλο, καθώς η Tonale PHEV προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Δεν επιβαρύνεται με φόρο ως εταιρικό αυτοκίνητο, παρέχει πλήρη ελευθερία κίνησης στον Δακτύλιο και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Και μιλάμε για ένα μοντέλο που αισθητικά δε χρίζει ιδιαίτερων συστάσεων. Σχεδιάστηκε διά χειρός ενός Έλληνα, του Αλέξανδρου Λιώκη και η επιτυχία της στα μάτια τόσο των αλφίστι, όσο και του ευρύτερου κοινού ήταν άμεση. Διότι με όποιο άλλο SUV της κατηγορίας και να συγκριθεί, το απαράμιλλο στιλ, η γοητεία και η κομψότητά της δεν υπάρχει πουθενά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όλα αυτά δε θα σήμαιναν τίποτα αν δε συνοδεύονταν από ένα πολυτελές και άνετο εσωτερικό, αλλά και από ένα προηγμένο υβριδικό σύνολο που χαρίζει μοναδική οδική συμπεριφορά και απόλαυση στον οδηγό.

Ο premium διάκοσμος στην καμπίνα του C-SUV της Alfa Romeo αποτελείται από υλικά κορυφαίας ποιότητας, μεγάλες οθόνες 12,5 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ένα σπορ τιμόνι, όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της μιλανέζικης μάρκας.

Αναφορικά με το τεχνολογικό κομμάτι του συστήματος infotainment, υπάρχει η δυνατότητα over-the-air (OTA) αναβαθμίσεων για το ήδη υπερσύγχρονο λογισμικό, ενώ αναβαθμισμένες είναι και οι λειτουργίες ελέγχου του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω της εφαρμογής Alfa Connected Services.

Advertisement

Παρότι τα παραπάνω υπάρχουν σε κάθε έκδοση της Tonale, στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε την plug-in υβριδική, που όπως προαναφέρθηκε, σηματοδότησε την είσοδο της Alfa Romeo στον εξηλεκτρισμό.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 εκφράζει τη σπορ πτυχή του μοντέλου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση, καθώς συνδυάζει μέγιστη απόδοση και σπορ οδικό χαρακτήρα.

Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του ιταλικού SUV ξεπερνάει τα 80 χιλιόμετρα, ενώ συνδυαστικά με τη βενζίνη η τιμή εκτοξεύεται στα 600+ χιλιόμετρα.

Αλλά το καλύτερο στοιχείο όλων είναι πως οι μέσες εκπομπές CO2 της Tonale έχουν μετρηθεί στα 26 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο και το κυριότερο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ως η κορυφαία της γκάμας, η Tonale Plug-in Hybrid Q4 εφοδιάζεται με τεχνολογία αιχμής, υπογραμμίζοντας τον αποδοτικό σε όλες τις συνθήκες χαρακτήρα του ιταλικού μοντέλου.

Advertisement

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 280 ίππους, με το υβριδικό σύστημα να απαρτίζεται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.300 κ. εκ. που αποδίδει 180 ίππους, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η συνδυαστική ισχύς έρχεται χάρη στον ηλεκτροκινητήρα 90 kW (120 ίππων) ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τετρακίνηση. Εφοδιασμένη, λοιπόν, με το σύστημα τετρακίνησης Q4 και το προηγμένο plug-in υβριδικό, η Tonale PHEV Q4 συνδυάζει ασφάλεια και εξαιρετικές επιδόσεις.

Στο τομέα των επιδόσεων, το σπριντ των 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 135 χλμ./ώρα όταν κινείσαι αμιγώς ηλεκτρικά και στα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Το θετικό στη συνδυαστική ύπαρξη του ηλεκτρικού μοτέρ με τον θερμικό κινητήρα είναι πως η ροπή είναι άμεση, με το σύστημα να λειτουργεί σε τάση 306V και την μπαταρία ιόντων λιθίου 15,5 kWh να εξασφαλίζει πάνω από 80 χιλιόμετρα αυτονομίας στον αστικό ιστό.

Εκτός από το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα της Alfa Romeo, η κορυφαία Tonale της γκάμας εξοπλίζεται με μία σειρά από προηγμένα μηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα. Μερικά εξ αυτών είναι το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping).

Την ίδια στιγμή, εφοδιάζεται με μια πληρέστατη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που της εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ την καθιστούν και ως ένα από τα πλέον ασφαλή μοντέλα της κατηγορίας, έχοντας λάβει τη μέγιστη διάκριση στις δοκιμές του EuroNCAP με 5 αστέρια.

Με όλα τα παραπάνω κατά νου, συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει να κάνει με ένα υπερσύγχρονο SUV, στο οποίο η τεχνολογία είναι κορυφαίων προδιαγραφών, το στιλ απαράμιλλο και ασύγκριτο, ενώ ο σπορ χαρακτήρας υπογραμμίζεται σταθερά τόσο από τον «Alfa» οδηγικό του χαρακτήρα, όσο και από το κορυφαίο plug-in υβριδικό του σύστημα.

Χάρη στο τελευταίο, οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 26 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, προσδιορίζοντας την Tonale Plug-in Hybrid Q4 ως το πλέον αποδοτικό και συνάμα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο.

Το τελευταίο μεταφράζεται σε πλήρη ελευθερία κίνησης στο Δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Το κυριότερο, όμως, είναι πως η Alfa Romeo Tonale PHEV έχει αναδειχθεί ως η ιδανικότερη επιλογή για εταιρική χρήση.

Με μηδενικό φόρο για το χρήστη εταιρικού αυτοκινήτου στο πολύ πλούσιo επίπεδο εξοπλισμού Sprint που περιλαμβάνει μέχρι 3+3 Full LED Matrix φώτα και σύστημα πλοήγησης, το ιταλικό SUV αποτελεί μια μοναδική επιλογή που ικανοποιεί κάθε ανάγκη και θέλω ακόμα και για τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Όχι μόνον αυτό, αλλά η κατανάλωση που μένει σταθερά κάτω από τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, βάσει τυποποιημένου κύκλου WLTP, εξασφαλίζει πως η χρήση της plug-in υβριδικής Tonale δεν είναι οικονομική μόνο αναφορικά με τους φόρους, αλλά και στην καθημερινότητα.

Για τους πελάτες της λιανικής δε, η Tonale PHEV Q4 ξεκινά από τις 49.635 ευρώ και συνοδεύεται από τέσσερα χρόνια εγγύησης για τα μηχανικά μέρη αλλά και το αδιάβλητο ψηφιακό πιστοποιητικό κατάστασης και συντήρησης του αυτοκινήτου, που θωρακίζει τη μεταπωλητική του αξία.