Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακτιβιστές απειλούν την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Ελλάδα 19:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακτιβιστές απειλούν την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

ΝΕΑ

Ακτιβιστές απειλούν την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

ΝΕΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας παίρνουν οι διοργανωτές της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ύστερα από τις απειλές για επιθέσεις κατά της Έκθεσης από ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει το Reuters, η τοπική αστυνομία ερευνά ένα Group ακτιβιστών με την ονομασία «Rocks in Gearbox» («Πέτρες στο κιβώτιο ταχυτήτων), ύστερα από επιθέσεις βανδαλισμού που έγιναν σε 40 πολυτελή αυτοκίνητα σε εμπορία αυτοκινήτων κοντά στη Φρανκφούρτη.

Το Group των ακτιβιστών ήδη έχει βγάλει ανακοίνωση που κατονομάζει τη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου, ως τον επόμενο στόχο τους.

Advertisement
Advertisement

«Σε δύο εβδομάδες η Φρανκφούρτη θα φιλοξενήσει και πάλι ένα show προπαγάνδας όπου προωθείται το ξεπερασμένο, κλιματικά και περιβαλλοντολογικά καταστροφικό, σύστημα μετακίνησης. Θέλουμε να δείξουμε τι πραγματικά είναι αυτό το show: Κέρδος και μόνο κέρδος στις πλάτες των φτωχότερων και εις βάρος των μελλοντικών γενεών … Νομίζουμε ότι είναι καιρός να ρίξουμε πέτρες στο κιβώτιο ταχυτήτων της καπιταλιστικής και της αυτοματοποιημένης λογικής κέρδους» γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι ακτιβιστές.

Ένα ακόμη Group ακτιβιστών που ονομάζεται «Sand in the Gearbox» («Άμμος στο κιβώτιο ταχυτήτων») καλεί το κοινό να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά της Έκθεσης που θα γίνουν στη Φρανκφούρτη από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας ως στόχο να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις κατά της Έκθεσης.

Μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις ο Γερμανικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (VDA) που διοργανώνει την Έκθεση, προειδοποιεί τους επισκέπτες για καθυστερήσεις κατά την είσοδο στο φετινό show, λόγω των πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Advertisement