Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα πιο αυστηροί οι Κορεάτες με τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα πιο αυστηροί οι Κορεάτες με τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ακόμα πιο αυστηροί οι Κορεάτες με τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Τα τελευταία γεγονότα στη Σεούλ φέρνουν επιπλέον «δρακόντεια» μέτρα για τα EV και τους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Νέα και ακόμα πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνει η Νότια Κορέα, θέλοντας να καταπνίξει τον φόβο των πολιτών για τις φωτιές που έχουν προκληθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για αυτό, θέτει νέο μέτρο που ορίζει ότι οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να γνωστοποιούν τους προμηθευτές μπαταριών, παρουσιάζοντας παράλληλα το πιστοποιητικό ασφάλειας της μπαταρίας που θα έχουν λάβει από κυβερνητική υπηρεσία της χώρας.

Πρόσφατα, η κορεατική κυβέρνηση με το Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας (People Power Party) αποκάλυψαν ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο και όχι το Φεβρουάριο του 2025, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να εισάγουν νέα EV στη Νότια Κορέα, να λαμβάνουν πρώτα έγκριση από την κυβερνητική υπηρεσία Εγκαταστάσεων και Μεταφορών της χώρας, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι η μπαταρία εναρμονίζεται με τα πρότυπα ασφαλείας.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές θα πρέπει να ενημερώνουν για την προέλευση της μπαταρίας. Τα βήματα στη Νότια Κορέα προς ασφαλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συνεχιστούν με την εγκατάσταση νέων έξυπνων φορτιστών που θα προλαμβάνουν μία πιθανή φωτιά. Συγκεκριμένα, ο αριθμός αυτών θα απογειωθεί στους 90.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακόμη, στους υπόγειους χώρους στάθμευσης αναμένεται να προστεθούν νέα συστήματα με καταιωνιστήρες νερού για την περίπτωση φωτιάς.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι όλο το ζήτημα διαιωνίστηκε πρόσφατα με αφορμή μία Mercedes-Benz EQE που «λαμπάδιασε» σε υπόγειο γκαράζ προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα γύρω οχήματα και στην πολυκατοικία που βρισκόταν.

Από εκεί ξεκίνησε μία σειρά από μέτρα που αφορούν στα EV, τους χώρους φόρτισης και τις μπαταρίες, με αποκορύφωμα τώρα το πιστοποιητικό ασφαλείας μπαταρίας το οποίο θα είναι αναγκασμένος κάθε κατασκευαστής να παρουσιάζει.

Advertisement