Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγόρασε Bugatti Tourbillon η γυναίκα του Ζελένσκι;

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγόρασε Bugatti Tourbillon η γυναίκα του Ζελένσκι;

ΝΕΑ

Αγόρασε Bugatti Tourbillon η γυναίκα του Ζελένσκι;

ΝΕΑ

Fake storie alert: H Ολένα Ζελένσκα παρήγγειλε μία ολοκαίνουργια Bugatti Tourbillon αξίας σχεδόν 4 εκατ. ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Σε έναν κόσμο που οι ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν πολλές φορές άλλο στόχο εκτός από την μεταφορά της αλήθειας, είναι προφανές ότι χρειάζεται διπλό και τριπλό τσεκάρισμα κάποιο δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα μοιάζει εξ’ αρχής να είναι εντελώς ανυπόστατο.

Πρόσφατες προσπάθειες δυσφήμισης του ουκρανικού προεδρικού ζεύγους αφορούσαν ένα πλαστό τιμολόγιο πώλησης για μια Bugatti Tourbillon που φέρεται να αγόρασε η Πρώτη Κυρία Ολένα Ζελένσκα.

Η πλαστογραφία, που κοινοποιήθηκε από φιλορώσους προπαγανδιστές, διαψεύστηκε γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Το τιμολόγιο, που υποτίθεται ότι προερχόταν από την Bugatti Paris, περιείχε αρκετά προφανή λάθη, συμπεριλαμβανομένης την παράξενη χρήση των αγγλικών, ενός αυστραλιανού αριθμού πλαισίου και λανθασμένης τιμολόγησης του οχήματος.

Ένα δελτίο τύπου από την Bugatti Paris επιβεβαίωσε ότι το τιμολόγιο ήταν κατασκευασμένο.

Επιπλέον, ένα κακοφτιαγμένο deepfake βίντεο ισχυρίστηκε ότι η Ζελένσκα αγόρασε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Παρίσι, η οποία συνέπεσε με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ζελένσκι στη Γαλλία στις αρχές Ιουνίου 2024.

Advertisement

Η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων και το μέτριο οικογενειακό του εισόδημα απαξίωσαν ακόμη περισσότερο την άποψη ότι ο ίδιος ή η σύζυγός του θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μια τόσο εξωφρενική αγορά.

Η ομάδα Car Lovers Group, που διαχειρίζεται την Bugatti Paris, κατέθεσε μήνυση για σφετερισμό ταυτότητας, δυσφήμιση και πλαστογραφία.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα Bugatti δεν είναι ακόμα διαθέσιμη προς πώληση, καθώς η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2026. Και θα κατασκευαστούν συνολικά μόλις 250 μονάδες.