Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το μοντέλο που βάζει υποψηφιότητα για best-seller της χρονιάς

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το μοντέλο που βάζει υποψηφιότητα για best-seller της χρονιάς

ΝΕΑ

Αυτό είναι το μοντέλο που βάζει υποψηφιότητα για best-seller της χρονιάς

ΝΕΑ

Με αυτό το ρυθμό των πωλήσεων, δύσκολα θα αμφισβητηθεί η πρωτιά για το 2024 – Πώς κινείται η ευρωπαϊκή αγορά;

Advertisement
Advertisement

To Dacia Sandero ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας αξιόλογα μοντέλα στη μάχη της κορυφής, όπως το Renault Clio και το Volkswagen Golf .

Αλλά η επιτυχία για το δημοφιλές Dacia δεν περιορίζεται στην Ευρώπη, όπου το Sandero αποδίδει καλά, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις έχουν φτάσει τις 164.780 μονάδες, μια αύξηση 18,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Το Sandero είναι το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, κυρίως στη γαλλική αγορά, από το 2017, αλλά η ολοένα συνεχιζόμενη αύξηση της δημοφιλίας του, το βοήθησε να πάρει το απόλυτο προβάδισμα μέχρι στιγμής το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το Sandero έφτασε κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης το 2023, χάνοντας λιγότερο από 14.000 μονάδες από το Tesla Model Υ. Με το αμερικανικό ηλεκτρικό, SUV να βρίσκεται στην όγδοη θέση, μέχρι στιγμής φέτος, το σούπερμινι της ρουμανικής μάρκας φαίνεται σαν ένας ισχυρός υποψήφιος για την κορυφή της λίστας με τα best-sellers.

Ρυθμιστής των πωλήσεων η Ιταλία!

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φαίνεται ότι αποδείχθηκε κομβικής σημασίας για τη συνολική αύξηση της ζήτησης και των ταξινομήσεων στην Ευρώπη, κατά τον μήνα Ιούνιο.

Advertisement

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αυξήθηκαν κατά 3,6%, σε 1,31 εκατομμύρια μονάδες τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις EV στην περιοχή παρέμειναν σταθερές, αυξάνοντας μόλις 0,1% στα 208.872, μετά την πτώση στη Γερμανία και τη Γαλλία που αντιστάθμισε το κέρδος στην Ιταλία, όπου οι παραδόσεις υπερδιπλασιάστηκαν. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το μερίδιο αγοράς για αυτοκίνητα με μπαταρία μειώθηκε ελαφρά.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθείς, ότι η ζήτηση για οχήματα της Tesla συνέχισε να μειώνεται σε ολόκληρη την περιοχή, με πτώση 7,2% τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας, μειώθηκαν 12% κατά το πρώτο εξάμηνο.