Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο πιο ακριβός… πολυέλαιος στον κόσμο

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο πιο ακριβός… πολυέλαιος στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο πιο ακριβός… πολυέλαιος στον κόσμο

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν να κρεμόταν από το ταβάνι του σαλονιού σας μια πανάκριβη Ferrari F40.

Advertisement
Advertisement

Οι διακοσμητές πολυτελών σπιτιών έχουν ξεφύγει! Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν εύπορους πελάτες κάνουν ότι πιο τρελό τους έρχεται στο μυαλό όπως το να… κρεμάσουν από το ταβάνι του σαλονιού μια σπάνια και πανάκριβη Ferrari F40. Στο Τέξας των ΗΠΑ ένα σχεδιαστής δημιούργησε ένα ψηφιακό σαλόνι το οποίο δεν μοιάζει με τα άλλα. Στη θέση του κεντρικού φωτιστικού – του πολυελαίου – υπάρχει μια Ferrari F40.

Όταν ο Νικόλα Ματεράτσι σχεδίαζε τη θρυλική Ferrari F40 σίγουρα δεν θα πίστευε ποτέ ότι κάποιος θα τη χρησιμοποιούσε ως πολυέλαιο. Στο βίντεο που ανάρτησε στο instagram o gnadoe, δείχνει τη Ferrari δεμένη στην οροφή με τέσσερα σχοινιά στο πίσω φτερό και από κάπου κάτω από το καπό. Όταν οι προβολείς ανοίγουν, το δωμάτιο υποτίθεται ότι γεμίζει με φως. Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε φως, αλλά το φως της Ferrari. Υποτίθεται ότι είναι διαφορετικό…

Ένα ζήτημα είναι φυσικά το βάρος καθώς η Ferrari F40 ζυγίζει 1.370 κιλά. Ένα δεύτερο είναι η τιμή της η οποία πλέον φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασίες όταν πρόκειται για αυθεντική και σε καλή κατάσταση. Η Ferrari κατασκεύασε μόνο 1.315 μονάδες και μόλις 213 από αυτές ταξίδεψαν στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Ο V8 κινητήρας 2,9 λίτρων με διπλό τούρμπο είχε απόδοση 480 ίππους και συνοδευόταν από 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές και το ιταλικό «γλυπτό» επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 327 χλμ./ώρα. Αυτές βέβαια οι επιδόσεις δεν έχουν κανένα νόημα όταν το αυτοκίνητο παραμένει κρεμασμένο στη μέση ενός σαλονιού.