Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκινητοβιομηχανία κάνει ανάκληση μαμούθ

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκινητοβιομηχανία κάνει ανάκληση μαμούθ

ΝΕΑ

Αυτοκινητοβιομηχανία κάνει ανάκληση μαμούθ

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε, μεγάλος αριθμός των πελατών της θα χρειαστεί να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους άμεσα…

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, μάς έχει συνηθίσει να κάνει σχεδόν τα πάντα με εντυπωσιακό τρόπο. Από τα μοντέλα της, την παρουσίασή τους, το στυλ τους, τον εξοπλισμό τους, τις δυνατότητές τους, τα μελλοντικά σχέδιά της.

Αυτή τη φορά εντυπωσίασε και για έναν ακόμα λόγο, διαφορετικό απ’ ό,τι ως τώρα. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία εξέδωσε οδηγία ανάκλησης για 1.849.638 οχήματά της! Αυτή αφορά στα αυτοκίνητά της που έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ και είναι ο μεγαλύτερος σε αυτή τη διαδικασία μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών.

Η ανάκληση αφορά στα Model 3, Model S, Model X και Model Y και αφορά στον έλεγχο του μηχανισμού ασφάλισης του καπό. Όπως διαπιστώθηκε, σε κάποια από τα αυτοκίνητά της που κατασκευάστηκαν από το 2013 και έπειτα αυτός ελευθερώνεται και ανοίγει το καπό χωρίς να ειδοποιείται ο οδηγός για το συμβάν από τον αντίστοιχο αισθητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, παρά το γεγονός ότι υπάρχει επιπλέον ασφάλεια συγκράτησης του καπό. Από την Tesla ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα αφορά σε κάποια οχήματά της στα οποία έχει τοποθετηθεί μηχανισμός από Κινέζο προμηθευτή.

Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται είναι τα Model Y από το 2020 έως και εφέτος, τα Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως και εφέτος, τα Model S που παρήχθησαν από το 2013 έως και εφέτος και τα Model X από το 2016 έως και εφέτος.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την αναβάθμιση του λογισμικού, διαδικασία η οποία θα γίνει απομακρυσμένα, με την πρακτική over the air. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε δεν είναι απαραίτητη η μετάβαση των ιδιοκτητών στον τοπικό αντιπρόσωπο για τη διενέργεια του ελέγχου καλής λειτουργίας του μηχανισμού.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε η Tesla ανακάλεσε για επανέλεγχο σχεδόν 2,55 εκατομμύρια οχήματά της σε όλο τον κόσμο για διάφορα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από τους πελάτες της. Με την πρόσφατη ανάκληση, ο συνολικός αριθμός φτάνει περίπου τα 4,4 εκατομμύρια αυτοκίνητά της!