Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το SUV πηγαίνει Αθήνα- Μόναχο χωρίς ανεφοδιασμό!

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το SUV πηγαίνει Αθήνα- Μόναχο χωρίς ανεφοδιασμό!

ΝΕΑ

Αυτό το SUV πηγαίνει Αθήνα- Μόναχο χωρίς ανεφοδιασμό!

ΝΕΑ

Το μεγάλο SUV διατίθεται από τα τέλη Ιουλίου και με το… καλημέρα κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του.

Advertisement
Advertisement

Η Chery ανακοίνωσε ότι το νέο plug-in υβριδικό SUV της, το Fulwin T10, έχει σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, που αφορά συγκεκριμένα «στη μεγαλύτερη απόσταση που διανύει ένα plug-in υβριδικό SUV κάτω από γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου και γεμάτη μπαταρία χωρίς επαναφόρτιση».

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε από το Shangri-La μεταξύ 17 και 20 Ιουλίου, περνώντας από το Kunming, το Baise, το Zhanjiang και έφτασε στο τελικό σημείο Zhuhai, με αυτονομία άνω των 2.100 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας το αρχικό ρεκόρ κατά 300 χιλιόμετρα.

Το Fulwin T10 δεν είναι το πρώτο κινέζικο αυτοκίνητο που επιτυγχάνει ανάλογη διάκριση. Λίγο νωρίτερα, στις 12 Ιουλίου,  η μάρκα Fang Cheng Bao, θυγατρική της BYD, ανακοίνωσε ότι το σκληροτράχηλο  SUV Bao 5, σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο υψόμετρο που έφτασε ένα plug-in υβριδικό όχημα, στα 5.980 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Chery, κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, από τις 25 Ιουλίου, ως προσθιοκίνητο και τετρακίνητο και με δύο επιλογές διάταξης, πενταθέσιο και εξαθέσιο.

Η αρχιτεκτονική βασίζεται στο plug-in υβριδικό σύστημα Kunpeng Super Hybrid C-DM της Chery, για να παράγει μέγιστη ισχύ 610 ίππων και μέγιστη ροπή 960 Nm για την τετρακίνηση και 375 ίππων και 610 NM για την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Πέραν των ηλεκτροκινητήρων και των εξελιγμένων μπαταριών της CATL (οι οποίες με ισχύ DC φορτίζουν εντός 18 λεπτών, από το 30% στο 80%), κάτω από τα καπό υπάρχει ένα υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων, που αποδίδει 154 ίππους και 220 Nm.