Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Land Cruiser θα το ζήλευε και ο Κουστώ! (+video)

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Land Cruiser θα το ζήλευε και ο Κουστώ! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το Land Cruiser θα το ζήλευε και ο Κουστώ! (+video)

ΝΕΑ

Ο μύθος που συνοδεύει τις δυνατότητες ενός Toyota Land Cruiser, ακόμα κι αν έχει τα χρονάκια του, δεν είναι αβάσιμος.

Advertisement
Advertisement

Ένα Toyota Land Cruiser του 1978, που ονομάστηκε Mudcrab, διένυσε 6,92 χιλιόμετρα, σε βάθος 30 μέτρων, στο λιμάνι του Ντάργουιν στην Αυστραλία, σπάζοντας ρεκόρ απόστασης και βάθους για υποβρύχια οδήγηση, ισχυρίζεται η ομάδα πίσω από το εγχείρημα.

Ναι, σωστά διαβάσατε! Υποβρύχια οδήγηση… Η πολυπληθής ομάδα, αποτελούμενη από 30 άτομα,  μεταξύ των οποίων μηχανολόγοι, μηχανικοί, δύτες, εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο εγχείρημα συναδέλφων τους, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Εξοπλισμένη με αναπνευστήρα 60 μέτρων, η τότε ομάδα προσπάθησε να διασχίσει το λιμάνι, επίσης με ένα Land Cruiser, αλλά σταμάτησε στα 3 χιλιόμετρα και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ξανά.

Advertisement
Advertisement

Για να διευκολύνει το ταξίδι, το team αποφάσισε απλώς να απαλλαγεί από το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Land Cruiser του 1978 και να το αντικαταστήσει με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το Cosmos Magazine αναφέρει ότι η ομάδα αισθάνθηκε σίγουρη ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό, επειδή αρκετοί από τους επιστήμονες είχαν εργαστεί σε έργα ηλιακών αυτοκινήτων στο πανεπιστήμιο.

Advertisement

«Δεν θα με ενδιέφερε να το κάνω αυτό σε ένα πιο σύγχρονο Land Cruiser», είπε ο Γκλεν Σάμερς, ένας εκ των τολμηρών Αυστραλών. «Είναι τέλειο για αυτό. Δεν χρειαζόμαστε κανένα υλικό ασφαλείας, γιατί οδηγούμε πολύ αργά… 1 έως 3 χιλιόμετρα την ώρα».

Έχοντας έμπνευση από τον κόσμο των υποβρύχιων ROV οι μηχανικοί «θωράκισαν» (για το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας) τον κινητήρα, τον ελεγκτή και τις μπαταρίες. σε λάδι πυριτίου.

Advertisement

Επίσης, γέμισαν τα λάστιχα με νερό για να διασφαλίσουν ότι μπορούσαν να αντέξουν την πίεση και να το βοηθήσουν να «κολλήσει» στο βυθό του λιμανιού.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε σε περίπου 12 ώρες και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην άλλη άκρη του λιμανιού, αποθέωσε τους πρωταγωνιστές, στη θέα αυτού του ειδικά τροποποιημένου… 45χρονου Land Cruiser.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα φέρει η Toyota την επόμενη ηλεκτρική επανάσταση;
Μπορεί να είναι έτσι το νέο Toyota Land Cruiser;
Η πολύτιμη καρδιά του νέου Toyota Prius

Advertisement