Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Audi A8 είναι ο απόλυτος σωματοφύλακας

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Audi A8 είναι ο απόλυτος σωματοφύλακας

ΝΕΑ

Αυτό το Audi A8 είναι ο απόλυτος σωματοφύλακας

ΝΕΑ

Ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα αισθανθεί άνετα μέσα σε αυτό το θωρακισμένο Audi A8.

Advertisement
Advertisement

Η Audi δεν έχει δώσει σημάδια ότι σκοπεύει να αλλάξει τη ναυαρχίδα της A8 και το μόνο που περιμένουμε είναι κάποιο facelift. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η γερμανική λιμουζίνα δεν παραμένει ένα πολυτελές αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων και κορυφαίας ποιότητας.

Το αυτοκίνητο επίσης αποτελεί κορυφαία επιλογή για πρόσωπα που χρειάζονται προστασία και αυτό έχει οδηγήσει κάποιες εταιρείες να δημιουργήσουν θωρακισμένη έκδοση. Το γερμανικό premium σεντάν έχει επίπεδο προστασίας VR9. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει τους πυροβολισμούς και τους μικρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα, ακόμα κι αν τα ελαστικά πυροβοληθούν, θα συνεχίσει την πορεία του καθώς έρχεται με ελαστικά run-flat σε ζάντες 20 ιντσών.

Το Audi A8 έχει εξαιρετικά παχιά τζάμια και πρόσθετες ενισχύσεις στα παράθυρα. Διαθέτει χοντρές μεταλλικές πλάκες γύρω από την καμπίνα επιβατών, διαφορετικούς μεντεσέδες πόρτας και μια ανακατασκευασμένη ανάρτηση για να αντεπεξέλθει στο πρόσθετο βάρος. Το εξωτερικό φινίρισμα βαφής είναι μαύρο, με γυαλιστερές πινελιές που δημιουργούν μια αντίθεση.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό επικρατεί η μαύρη δερμάτινη επένδυση αυστηρά για τέσσερις επιβάτες. Το σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος των εμπρός καθισμάτων, μαζί με ένα μικρό ψυγείο τοποθετημένο πίσω από τα πίσω καθίσματα. Ο φωτισμός είναι ατμοσφαιρικός, υπάρχει σύστημα ελέγχου κλιματισμού πολλαπλών ζωνών και σύστημα ήχου υψηλής ποιότητας.

Στον τομέα των επιδόσεων, το θωρακισμένο Audi A8 είναι εξοπλισμένο με τον κορυφαίο V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων. Το σύνολο χάρη στα δύο τούρμπο αποδίδει 570 ίππους και 800 Nm ροπής επιτρέποντας στο A8 να επιταχύνει δυνατά (3,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα) και να έχει πολύ υψηλή τελική ταχύτητα για γρήγορα ταξίδια.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο του αυτοκινήτου είναι η τιμή του. Κοστίζει 731.580 ευρώ (!) τη στιγμή που ένα καινούριο A8 στη Γερμανία κοστίζει 107.900 ευρώ.