Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό SUV που έβγαλε ποτέ η Audi

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο δυνατό SUV που έβγαλε ποτέ η Audi

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό SUV που έβγαλε ποτέ η Audi

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Για το παρόν πάντως η Audi επιμένει στους δυνατούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η Audi παρουσίασε τα μοντέλα RS Q8 και RS Q8 Performance με το δεύτερο να είναι το πιο δυνατό SUV της εταιρείας με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το RS Q8 Performance, ειδικότερα, ξεχωρίζει με τον ισχυρότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης της Audi σε μοντέλο παραγωγής, διαθέτοντας 640 ίππους και 850 Nm ροπής.

Αυτό επιτρέπει στο μεγάλο SUV της Audi  να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και να φθάνει τελική ταχύτητα 280 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το στάνταρ RS Q8 όσο και το RS Q8 Performance κινούνται από έναν κινητήρα V8 4,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση.

Το στάνταρ μοντέλο αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής, επιτρέποντάς του να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και να φτάσει την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο Performance, με την αυξημένη ισχύ του, διαθέτει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης που εκπέμπει έναν πολύ πιο επιθετικό ήχο.

Advertisement

Σημαντικό σημείο αναφοράς για το RS Q8 Performance είναι το πρόσφατο επίτευγμά του στο Nurburgring Nordschleife, όπου σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου σε 7:36.698.

Και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Tiptronic και το γνωστό σύστημα τετρακίνησης Quattro της Audi.

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση που μπορεί να ρυθμίσει το ύψος έως και 90 χιλιοστά.

 Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους για τη μείωση των πλευρικών μετακινήσεων του αμαξώματος και σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς για βελτιωμένη ευελιξία.

Από οπτικής άποψης, τα νέα RS Q8 και RS Q8 Performance διατίθενται με τρεις νέες επιλογές μεταλλικών χρωμάτων: Sakhir Gold, Ascari Blue και Chili Red.

Advertisement

Το στάνταρ RS Q8 διαθέτει γυαλιστερές μαύρες πινελιές στους εξωτερικούς καθρέφτες, την εμπρός αεροτομή, τα διακοσμητικά των παραθύρων και τον πίσω διαχύτη, ενώ το RS Q8 Performance προσθέτει ματ carbon στοιχεία και έναν ματ γκρι πίσω διαχύτη για ξεχωριστή εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, τα SUV προσφέρουν πολυτελή πακέτα σχεδίασης RS σε κόκκινο, γκρι και μπλε χρώμα, τα οποία περιλαμβάνουν τιμόνια Alcantara, μικροΐνες Dinamica σε όλη την κεντρική κονσόλα και διάτρητα σπορ καθίσματα.

Το μοντέλο Performance είναι εξοπλισμένο με κεραμικά φρένα και αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος 23 ιντσών, οι οποίες είναι ελαφρύτερες από τις στάνταρ ζάντες 22 ιντσών.

Τα νέα Audi RS Q8 και RS Q8 Performance πωλούνται ήδη στην Ευρώπη, με τιμές που ξεκινούν από 141.900 ευρώ για το RS Q8 και 155.700 για το RS Q8 Performance. .