Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport

ΝΕΑ

Εφέτος, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εμφάνιση του Golf στην παγκόσμια αγορά και η Volkswagen δημιούργησε και το νέο Golf GTI Clubsport για να τιμήσει την επέτειο.

Advertisement
Advertisement

Τον Μάιο του 1974 η Volkswagen παρουσίασε την πρώτη γενιά του Golf. Εφέτος, μισό αιώνα αργότερα, η γερμανική εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις για να γιορτάσει το γεγονός.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η παρουσίαση του καινούργιο Golf GTI Clubsport, της ειδικής έκδοσης του hot hatch μοντέλου την οποία δημιουργεί σε ειδικές επετείους για το αυτοκίνητο.

Το νέο Golf GTI Clubsport θα παρουσιαστεί επίσημα στις 31 Μαΐου (τρέχοντος έτους) κατά τη διοργάνωση του αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Nürburgring. H Volkswagen δημοσίευσε κάποιες πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου το οποίο διατηρεί το σχετικό καμουφλάζ στο αμάξωμά του.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το αυτοκίνητο έχει διαφοροποιημένη μάσκα και φώτα από αυτά που υπάρχουν στο παρόν Golf GTI, ενώ το εταιρικό έμβλημα της γερμανικής εταιρείας εμπρός μέρος είναι φωτιζόμενο.

Στο πίσω μέρος του υπάρχει μια σχετικά μεγάλων διαστάσεων αεροτομή στην οροφή του, τα εκεί φώτα είναι διαφορετικής σχεδίασης, ενώ υπάρχουν δύο μεγάλες απολήξεις εξατμίσεων και πιο έντονα διαμορφωμένος αεροδυναμικός διαχύτης, συγκριτικά. Επίσης, οι τροχοί είναι ελαφρού κράματος 19 ιντσών της Warmenau.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε επίσημα λεπτομέρειες για την απόδοση και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Golf GTI Clubsport. Ωστόσο, η Volkswagen δημιούργησε και ένα αγωνιστικό με το οποίο η εταιρεία θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring.

Advertisement

Ο κινητήρας σε αυτό αποδίδει 348 ίππους, ωστόσο στο καινούργιο Golf GTI Clubsport η μέγιστη ισχύς του θα είναι μικρότερη. Θυμίζουμε ότι o 2.0 TSI στο Golf GTI αποδίδει 265 ίππους. Περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό θα γνωρίζουμε την τελευταία ημέρα του Μαΐου.