Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Lynk & Co 02

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Lynk & Co 02

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Lynk & Co 02

ΝΕΑ

Η Lynk & Co παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό B-SUV, το Lynk & Co 02, το οποίο έρχεται να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις τεχνολογικές του δυνατότητες και την ανταγωνιστική του τιμή.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το πρώτο βήμα της μάρκας στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και αναμένεται να αποτελέσει βασικό κομμάτι της στρατηγικής της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με την ονομασία Z20 στην Κίνα, το Lynk & Co 02 διαθέτει πεντάθυρο αμάξωμα και προσφέρει ένα μοντέρνο ντιζάιν, συνδυάζοντας τη δυναμική εξωτερική του εμφάνιση με ένα προηγμένο ψηφιακό εσωτερικό.

Η καμπίνα του έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ οι ψηφιακές λειτουργίες που ενσωματώνει προσφέρουν στον χρήστη αυξημένη συνδεσιμότητα και ευκολία. Επίσης, η δυνατότητα διαμοιρασμού του αυτοκινήτου (car sharing) το καθιστά ιδανικό για καταναλωτές που επιζητούν ευελιξία.

Advertisement
Advertisement

Το Lynk & Co 02 βασίζεται στην πλατφόρμα SEA2 της Geely, την οποία μοιράζεται με τα Volvo EX30 και Smart #1, και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που αποδίδει 272 ίππους, και μία με δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 428 ίππων.

 Στις επιδόσεις, η έκδοση με τον ένα κινητήρα επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα, ενώ η ισχυρότερη έκδοση με τους δύο κινητήρες χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για την ίδια απόσταση. Η αυτονομία του φτάνει τα 460 χιλιόμετρα, γεγονός που το καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο.

Η μπαταρία των 66 kWh τύπου NMC εγγυάται σημαντική αυτονομία, κάνοντας το μοντέλο ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και για μεγαλύτερες διαδρομές. Η Lynk & Co στοχεύει ότι το νέο 02 θα κερδίσει το κοινό στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενο ισχυρούς αντιπάλους στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Advertisement

Το Lynk & Co 02 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από αυτό το μήνα με τιμή εκκίνησης λίγο πάνω από τις 35.000 ευρώ, καθιστώντας το μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για τους καταναλωτές που αναζητούν ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό SUV.