Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο κονδύλι για την Ιόνια Οδό!

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο κονδύλι για την Ιόνια Οδό!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο κονδύλι για την Ιόνια Οδό!

ΝΕΑ

Ενώ η γέφυρα του Ευήνου βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ο αυτοκινητόδρομος θωρακίζεται…

Advertisement
Advertisement

Η επέκταση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τη θωράκιση της Ιόνιας Οδού. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκαν 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες για τον σκοπό αυτό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, γίνονται «για την επείγουσα αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού», στις οποίες περιλαμβάνονται και οι «Εργασίες αποδόμησης της οδικής γέφυρας της Παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον π. Εύηνο, καθώς και η πλήρης ανακατασκευή της, περιλαμβανομένων και όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς και των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης και διευθέτησης των πάσης φύσεως αγωγών και δικτύων επί της προς αποδόμηση γέφυρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 47 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα απορροφηθεί σταδιακά με την εκτέλεση των επιπρόσθετων έργων. Ανεξάρτητος Μηχανικός του έργου είναι η AECOM η οποία συνέδραμε τις υπηρεσίες του υπουργείου ΥΠΟΜΕ στον έλεγχο των μελετών.

Advertisement
Advertisement