Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Honda Ye S7 για την Κίνα

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Honda Ye S7 για την Κίνα

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Honda Ye S7 για την Κίνα

ΝΕΑ

Η Honda δείχνει μεγαλύτερη δραστηριότητα στην κινεζική αγορά αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της και το νέο SUV της το αποδεικνύει.

Advertisement
Advertisement

Η Honda συνεργάζεται με την Dongfeng Motor στην Κίνα για την παραγωγή των μοντέλων της εκεί, αλλά και για την εξέλιξη νέων που προορίζονται κυρίως για την εγχώρια αγορά.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η ιαπωνική εταιρεία έχει δημιουργήσει μια καινούργια σειρά οχημάτων την οποία ονομάζει Ye. Το πρώτο μοντέλο αυτής είναι το S7, ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα προς τα τέλη του έτους, όπως έγινε γνωστό.

Το Ye S7 θα κατασκευάζεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή. Τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκε το πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, όμως πρόσφατα το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής γνωστοποίησε κάποια στοιχεία για το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτά, το αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τις έντονες ακμές στο καπό, στο πλάι και στο πίσω μέρος του, από την πολύγωνη διαμόρφωση των θόλων του και από τα ιδιότυπα φώτα εμπρός και πίσω.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά γνωρίσματά του είναι οι κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών και οι ενσωματωμένες (στο αμάξωμα) εξωτερικές χειρολαβές.

Στο εσωτερικό του, το κυρίαρχο στοιχείο του νέου Honda είναι η μεγάλων διαστάσεων έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει μια έγχρωμη οθόνη, επίσης, ενώ η γυάλινη οροφή είναι μεγάλη και χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Advertisement

Βάσει των δεδομένων του κινεζικού Υπουργείου το S7 έχει μήκος 4.750 χλστμ., πλάτος 1.930 χλστμ. και ύψος 1.625 χλστμ. Το αυτοκίνητο έχει μπαταρίες της CATL και η τυποποιημένη αυτονομία που δίνουν ξεπερνά τα 500 χλμ. (σύμφωνα με κινεζικό πρότυπο).

Η πισωκίνητη εκδοχή του θα αποδίδει 286 ίππους, ενώ στην τετρακίνητη στον εμπρός άξονα υπάρχει ακόμα ένας ηλεκτροκινητήρας μέγιστης ισχύος 204 ίππων. Από το Υπουργείο δεν ανακοινώθηκε η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς αυτής της έκδοσης.

Advertisement

Τέλος, η Honda θα δημιουργήσει και θα διαθέσει στην αγορά και το P7 το οποίο θα είναι η crossover έκδοση του S7 και μάλλον θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.