Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της Κίνας!

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της Κίνας!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της Κίνας!

ΝΕΑ

Διέπρεψε στις δοκιμασίες του C-NCAP, με συνολική βαθμολογία 93,9% και σύντομα θα πατήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Μια υψηλή διάκριση έρχεται να επισφραγίσει την αξία των αυτοκινήτων της SERES και να επιβεβαιώσει το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν. Η ναυαρχίδα της εταιρείας, το SERES 9, το οποίο διατίθεται ως Aito M9 στην κινεζική αγορά, είναι πλέον το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει αξιολογήσει ποτέ ο οργανισμός C-NCAP.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο SUV της SERES που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Huawei, βαθμολογήθηκε με 96,98% για την προστασία των επιβατών του σε περίπτωση πρόσκρουσης και με 97,79% για τα προηγμένα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας που διαθέτει. Στην προστασία πεζών βαθμολογήθηκε με 75,38%, δηλαδή 3,2% πάνω από τον μέσο όρο των αυτοκινήτων της αγοράς. Με συνολική βαθμολογία 93,9%, απέσπασε αξιολόγηση 5 αστέρων και πέτυχε νέο ρεκόρ στις δοκιμές του C-NCAP, ξεπερνώντας τον καλύτερο ανταγωνιστή του κατά 2,6%.

Ο οργανισμός C-NCAP δημιουργήθηκε το 2006 από το Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας Αυτοκινήτου της Κίνας (CATARC: China Automotive Technology and Research Center). Το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθεί στις δοκιμές του καθιστά τα αποτελέσματα ιδιαίτερα αξιόπιστα, και του επιτρέπει να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων οργανισμών ασφαλείας παγκοσμίως. Είναι ενδεικτικό ότι σε μοντέλα που έχουν αξιολογηθεί και από τον C-NCAP και από τον Euro NCAP, τα αποτελέσματα είναι παραπλήσια.

Advertisement
Advertisement

Τα υπό δοκιμή μοντέλα αγοράζονται με κεφάλαια του C-NCAP από τυχαίες αντιπροσωπείες, αντί να στέλνονται επί τούτου στον οργανισμό από τον εκάστοτε κατασκευαστή.

Έτσι εξασφαλίζεται ότι τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που μπορούν να αποκτήσουν οι καταναλωτές, χωρίς οποιαδήποτε ειδική προσθήκη ή ρύθμιση που θα μπορούσε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των δοκιμών. Το αυτοκίνητο που συμμετείχε στις δοκιμές ήταν ένα ηλεκτρικό Aito M9 Max, μοντέλο το οποίο θα έρθει σύντομα στην Ευρώπη ως SERES 9.