Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο κιτς Mercedes SL του κόσμου

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο κιτς Mercedes SL του κόσμου

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο κιτς Mercedes SL του κόσμου

ΝΕΑ

Στο marketplace του Facebook μπορείς να βρεις οτιδήποτε. Μέχρι και μία κάποτε πανέμορφη Mercedes μεταμφιεσμένη σε… κλόουν.

Advertisement
Advertisement

Αν και το γούστο του καθενός είναι προσωπικό ζήτημα, μερικές φορές επιδέχεται σκληρής κριτικής. Όπως εδώ για παράδειγμα, όπου μία Mercedes-Benz SL του 2004 έχει γίνει ό,τι πιο… κιτς έχει κυκλοφορήσει ποτέ με το περίφημο αστέρι της μάρκας.

Εάν αντέχει το μάτι και το στομάχι σου και ξεκινήσεις να εξετάζεις αυτό το ταλαιπωρημένο roadster, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο άνθρωπος δεν έχει όρια.

Η πολυχρωμία, σε συνδυασμό με το έντονο χρώμιο τριγύρω, ακόμα και στους θόλους, συνθέτουν εξ αρχής ένα αποκρουστικό αποτέλεσμα. Επίσης, είναι να απορεί κανείς τι κάνει το έμβλημα τύπου Bentley στο καπό, μαζί με ένα ψεύτικο scoop (αεραγωγός).

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μεγαλύτερη απορία εκφράζεται εύλογα, όταν δεις τους έξτρα προβολείς στο χαμηλό μέρος του προφυλακτήρα, λες και είχε ποτέ κανείς τη Mercedes-Benz SL για off-roading.

Η τεράστια πίσω αεροτομή ενισχύει ακόμα περισσότερο το κιτς στοιχείο, ωστόσο οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης είναι μία όμορφη προσθήκη.

Οι ζάντες είναι στα χρώματα του υπόλοιπου αμαξώματος και είναι εξίσου αποκρουστικές, ειδικά αν τις συγκρίνεις με τις εργοστασιακές.

Advertisement

Οι πόρτες έχουν λογότυπο τόσο της Mercedes-Benz όσο και της AMG, καθώς φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε πολύ η SL του να έχει περάσει από τα χέρια του τμήματος επιδόσεων της εταιρείας.

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν κάποτε μία Mercedes-Benz SL γενιάς R230, άρα μιλάμε για την εποχή 2001 – 2011, με το μοντέλο να είναι του 2004. Υπενθυμίζουμε, ότι παράγονταν στη Βρέμη.

Advertisement

Τότε, η Mercedes το διέθετε συνήθως με V6 και μερικές φορές με V8, με μετάδοση στους τροχούς μέσω είτε μηχανικού είτε αυτόματου κιβωτίου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να μπεις στον τρόπο σκέψης ορισμένων που τώρα έχουν και την απαίτηση κάποιος να έχει το ίδιο παράξενο γούστο με εκείνους και να πληρώσει 9.500 δολάρια για την απόκτηση αυτού του… κλόουν.

Ο ιδιοκτήτης στο Marketplace αναφέρει ότι «Πουλάω αυτή την όμορφη Mercedes SL500 AMG σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς μηχανικά προβλήματα και πρώτο χέρι».

Advertisement

Αν και δεν γνωρίζουμε ποιος… περίεργος θα την αγοράσει, το θετικό είναι πως η κατάστασή της είναι αναστρέψιμη. Άρα ίσως ο επόμενος να μπορέσει να την επαναφέρει στην εργοστασιακή της ομορφιά.